|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu bez lustra z wymienną optyką - Przejście z D3100 18-105
stevemaster - Pon 16 Kwi, 2012 Temat postu: Przejście z D3100 18-105 Cześć. Przez pół roku byłem szczęśliwym posiadaczem aparatu Nikon D3100 z obiektywem 18-105. Niestety jak się okazało, aparat pochodził z kradzieży tekst z Życia Warszawy Na szczęście sprawa zakończyła się w miarę optymistycznie bo allegro odda mi pieniądze za aparat. Muszę kupić coś nowego. Od razu pomyślałem, że kupię ponownie taki sam zestaw, jednak cena jego podskoczyła. Wtedy zacząłem się zastanawiać nad innym wyborem. Uznałem, że nie jest mi potrzebna lustrzanka, gdyż jej wielkość często mi przeszkadzała, a sprzęt dobry, który będę mógł wszędzie ze sobą zabrać. Wybór padł na Sony NEX 5n. Trzymałem aparat w ręku, wydaje się pewny i dobrze leży w dłoni. Kolega przekonuje mnie tym bardziej - jest posiadaczem starszego modelu NEX5 i korzysta ze adapterów na stare manualne obiektywy, które za grosze kupuje w internecie. Chcę przeznaczyć na aparat + obiektyw 2500zł. Czy w tej cenie znajdę lepszą pozycję? Moje priorytety to dobre zdjęcia, w mniejszym pudle niż to zapewniają lustrzanki.
Pozdrawiam, S
|
|