|
forum.optyczne.pl
|
 |
Lampy błyskowe i oświetlenie - Tania lampa błyskowa do nikon d3000
judin - Pon 16 Kwi, 2012 Temat postu: Tania lampa błyskowa do nikon d3000 Witam,
Posiadam Nikon D3000 z obiektywem 18-55mm VR. Chciałbym dokupić do tego lampę zew. Nie mam gotówki na lampy typu sb700 czy sb900. Chciałbym coś znacznie tańszego, lecz zupełnie się nie znam jeśli chodzi o lampy, dlatego prosiłbym Was o pomoc w zakupie.
p.s lampa ma służyć do fotografowania amatorskiego w zamkniętych pomieszczeniach, a także imprez okolicznościowych
komor - Pon 16 Kwi, 2012
judin, a podasz budżet? Są już podobne tematy:
Najlepsza lampa do ok. 500zł?
która lampa lepsza dla amatora (Sunpak, Tumax, Yongnuo)
Lampa błyskowa do 500 zł
Czy ktoś testował, używa SUNPAK PZ42X
Możesz też poczytać to:
Nissin Di 622
judin - Pon 16 Kwi, 2012
Dzięki za zainteresowanie, mój budżet to do 500zł. Może być używana lampa, nie ma problemu.
ashley - Pon 16 Kwi, 2012
moge ci polecic > YN 465 < sam jej od jakiegos czasu uzywam z moim dzialem Bardzo fajna lampa jak na poczatek jest rewelka. Nerwy ciut drazni klapka od baterii ale poki co jest git.
Fichte - Wto 17 Kwi, 2012
Dobrym wyborem przy takim budżecie będzie też YangNuo YN-468 II TTL Jest nieco droższy od tamtego, ale to nieco bogatsza wersja.
judin - Czw 23 Sty, 2014
Witajcie
chciałbym odświerzyć temat ponieważ nie kupiłem nadal lampy błyskowej. Popadłem w problemy finansowe, teraz już się odbiłem, więc nadal chciałbym kupić stosunkowo za nie duże pieniądze lampę z rozsądnymi parametrami.
Mam nikona d300 i gdyby lanpa Nissin Di 622 Mark II Nikon była dostępna w sklepie za rozsądne pieniądze to wziołbym 'od ręki', ale jak widzę ceny za 800zł to porażka.
Mineło 2 lata od tamtego czasu, czy możecie coś ciekawego polecić równie dobrego niż powyższa lampa z dobrą ceną.
Pozdrawiam
[ Dodano: Czw 23 Sty, 2014 15:08 ]
Doradźcie mi proszę czy jest sens się czymś takim zarażać:
lampa young
[ Dodano: Czw 23 Sty, 2014 15:59 ]
jednak powyższy model odpada, gdyż nie ma trybu auto...
komor - Wto 28 Sty, 2014
judin, obok masz temat Jaka lampa w cenie 500-600 zł?. I jeszcze: Tania lampa do D90?.
goryczak - Wto 04 Lut, 2014
Ja osobiście wychodzę z założenia, że jak chcesz kupić sprzęt tani i dobry, to kup dwa.
A tak poważnie, to polecam używki SB-600. Echh, gdzie te czasy, gdzie w jakichś Fotobasiach czy innych ta lampa była po 500 zł. )
|
|