|
forum.optyczne.pl
|
 |
Cyfrowe aparaty bez lustra z wymienną optyką - Nowe bezlusterkowce od Samsunga
Arek - Czw 19 Kwi, 2012 Temat postu: Nowe bezlusterkowce od Samsunga http://www.optyczne.pl/48...my_Samsung.html
Chris62 - Pią 20 Kwi, 2012
Najwyższy czas bo NX10 się już na rynku zestarczał.
Intryguje mnie kwestia migawki bo 1/8000s to niezły parametr i podejrzewam tu rozwiązanie elektroniczne - wiadomo coś na ten temat? Jaki będzie minmalny czas synchronizacji błysku?
hijax_pl - Pią 20 Kwi, 2012
I zgodnie z przewidywaniami ceny nie będą tak okazjonalne jak to było w przypadku NX10
Arek - Pią 20 Kwi, 2012
A przy kompletnym bezruchu marketingowym Samsunga w kwestii foto sprzedaż będzie znikoma...
Nie da sie ukryć Samsung nie daje zarobić marketingowcom i specom od reklam....
Oby to się przełożyło na ceny aparatów.
Z drugiej strony czy wiecie, że aby np coś trafiło na półki reprezentatywne w sklepie typu Castorama itp. to producent musi w te półki zainwestować?
Chris62 napisał/a: | Z drugiej strony czy wiecie, że aby np coś trafiło na półki reprezentatywne w sklepie typu Castorama itp. to producent musi w te półki zainwestować? |
Tak - wiem(y). Ale co to zmienia?
Sugerujesz też, że w FJ za półkę płacą producenci?
jaad75 - Pią 20 Kwi, 2012
hijax_pl napisał/a: | Sugerujesz też, że w FJ za półkę płacą producenci? | Za polecanie Sony na pewno, nawet jeśli to zapłata w formie prowizji...
Arek - Pią 20 Kwi, 2012
Chciałem napisać coś podobnego
hijax_pl napisał/a: | Chris62 napisał/a: | Z drugiej strony czy wiecie, że aby np coś trafiło na półki reprezentatywne w sklepie typu Castorama itp. to producent musi w te półki zainwestować? |
Tak - wiem(y). Ale co to zmienia?
Sugerujesz też, że w FJ za półkę płacą producenci? |
Nie wiem ale podejrzewam, że też tak to działa jak w mojej branży....
Duże sieci handlowe mają mocny argument przetargowy i korzystają z tego w różnych postaciach...
Nie mówię, że Samsung nie prowadzi żadnych promocji. Wręcz przeciwnie - sporo jest tego (na mieście i w ogóle) ale... to promocja telefonów i tabletów w zasadzie.
Chris62 - Pon 23 Kwi, 2012
hijax_pl napisał/a: | Nie mówię, że Samsung nie prowadzi żadnych promocji. Wręcz przeciwnie - sporo jest tego (na mieście i w ogóle) ale... to promocja telefonów i tabletów w zasadzie. |
Niedawno kupowałem plazmę - w sumie to bardzo dużo ledów z Samsunga tez na półkach widać ale np wchodząc do Euro RTV już 2m na wprost wejścia klient atakowany jest neonem SONY i pod nim ekranami lcd Sony (plazm nie robią) . Na prawo zobaczy Panasonica na lewo w głąb Sharpa Toshibę z dodaykowymi ekspozycyjnymi neonami a Samsunga trochę tu trochę tam choć był czas, że i ten miał swój neon
Nie trzeba mówić że klienci z wypiekami na twarzy stoją pod neonami i jarają się magicznym napisem LED nhe he.
A ja i tak pomimo tej neonady i tak kupiłem swój plazmowy tv w macro
W Euro i Foto Joker można spotkac NXy mają swoje małe półeczki ale na nich same starocie nawet nX11 nigdy nie spotkałem. Owszem są nowości ale typu kieszonkowy kompakt zoom 18x.....
|
|