|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze lustrzanki cyfrowej - Cyfrowa lustrzanka + obiektyw do 2000 zł
irlandczyk007 - Pon 30 Kwi, 2012 Temat postu: Cyfrowa lustrzanka + obiektyw do 2000 zł Jaka waszym zdaniem jest najlepsza nowa lustrzanka wraz z obiektywem do kwoty 2000pln
Zalezy mi małej wielkosci o lekkosci oraz co najwazniejsze na jakosci zdjeć.
kasiakaaz - Pon 30 Kwi, 2012
irlandczyk007, TU
Przyjemnej lektury
maput - Pon 30 Kwi, 2012
Co to znaczy stały obiektyw ? Niewymienny ?
irlandczyk007 - Pon 30 Kwi, 2012
Chodziło o kit przepraszam
mozer - Pon 30 Kwi, 2012
irlandczyk007 napisał/a: | Zalezy mi małej wielkosci o lekkosci oraz co najwazniejsze na jakosci zdjeć. |
W takim razie dlaczego lustrzanka?
irlandczyk007 - Pon 30 Kwi, 2012
Bo wydaje mi sie ze nawet najgrsza lustrzanka z kitowym obiektywem zrobi lepsze zdjecia niz compakt.
Jak wam sie wydaje?
ashley - Wto 01 Maj, 2012
Bez przesady. Takie myslenie to Cie zaprowadzi...
Bedziesz mial wieksza kontrole nad uzyskiwanym obrazem i warunkami ekspozycji.
Ale zalezy czy dasz rade ogarnac reczne ustawianie wszystkich parametrow.
A moze jakas bridge camera. Cos pomiedzy? Bedzie mniejsze, poreczniejsze.
mozer - Wto 01 Maj, 2012
irlandczyk007, pomyśl np. nad bezlusterkowcem z naleśnikiem. Lustrzanka z ciemnym kitem nie musi być lepsza od dobrego kompakta.
maput - Wto 01 Maj, 2012
irlandczyk007, zależy Ci na jakości obrazu, a chcesz fotografować ciemnym i na pewno nie wybitnym optycznie obiektywem...
irlandczyk007 - Wto 01 Maj, 2012
Puki co cykam canonem s3is.szumy nistety przy iso od 200
Jesli chodzi o te bridge aparat.Rozumiem że to własnie jest na styl mojego s3is?
Rozumiem ze mój model ma juz kilka lat i sa lepsze modele.
Jaki więc polecicie?
siosio - Sro 02 Maj, 2012
Masz wybór między Nikon D3100, Canon 1100D albo Sony Alpha 35.
Te aparaty dostaniesz w kwocie do 2 tysięcy z kitem 18-55.
Słyszałem, że Sony ma gorsze kity od Canona i Nikona. Korpusy natomiast są dosyć porównywalne - jednakże dla amatora najwięcej możliwości daje Sony Alpha 35 - ma 7kl/s, sweep panorama, full hd, szybki af, stabilizacje w korpusie.
ophiuchus - Sro 02 Maj, 2012
Ja bym Pentaksa K-r zaproponował... jak na klasyczną lustrzankę, to w tej cenie chyba nic lepszego się nie znajdzie. A skoro kolega i tak nie planuje zmieniać obiektywów...
Sunders - Sro 02 Maj, 2012
ophiuchus napisał/a: | Ja bym Pentaksa K-r zaproponował |
Ja też - chociaż ledwo mieści się w limicie cenowym: http://www.fotoceny.pl/product/index/id/16483
irlandczyk007 - Czw 03 Maj, 2012
No jak waszym zdaniem lustzranki typu entry-level maja sie jakosciowo do kompaktów z wymienna optyką?
lotofag - Czw 03 Maj, 2012
Pod jakim względem?
Jakości obrazowania i tak nie rozróżnisz, pozostaje kwestia wygody użytkowania (wielkość, guzikologia, wizjer, dostępne obiektywy, itp.)
Tak BTW, skoro coś ma wymienną optykę to już trudno nazwać to kompaktem
|
|