forum.optyczne.pl

Serwis sprzętu i usterki - Nikon d60 sam się naprawił

panieneczka - Wto 08 Maj, 2012
Temat postu: Nikon d60 sam się naprawił
Witam serdecznie,
Mam pewien problem, a właściwie to miałam go przez ostatnie pół roku, bo nagle... rozwiązał się sam. W grudniu mój aparat Nikon D60 odmówił posłuszeństwa i nie wykonywał, żadnych zdjęć uparcie wyświetlając komunikat: "Błąd, naciśnij ponownie spust migawki" co wyczytałam na innych forach oznacza, że problem związany jest z silnikiem. Obdzwoniłam wszystkie serwisy na Śląsku, żeby dowiedzieć się jak muszę się przygotować finansowo na naprawę usterki (od 400 do 500 złotych :???: ), a potem schowałam sprzęt do szafy gdzie przeleżał całą zimę, bo póki co nie śpieszyło mi się z naprawą. Kiedy już uzbierałam kasę, dzisiaj wyciągnęłam nikona żeby przygotować go do wizyty w serwisie, włączyłam jeszcze raz, żeby wykasować zdjęcia z karty i... aparat działał! Naprawił się sam! Wszystko działa bez żadnych zastrzeżeń! Nawet zafundowałam mu dużą dawkę zdjęć seryjnych, żeby sprawdzić czy podoła i udało mu się!
Moje pytanie zatem do Was, czy już kiedyś spotkaliście się z czymś takim?
Czy mogę być teraz spokojna, że jeszcze trochę mi posłuży? Czy jest sens iść z nim do serwisu skoro po usterce ani śladu?

komor - Wto 08 Maj, 2012

Należy liczyć się z tym, że usterka się powtórzy, jeśli rzeczywiście ma charakter mechaniczny.