|
forum.optyczne.pl
|
 |
Filmowanie cyfrowe - Alpha 35 vs Alpha 65 - wideo
bilczynski - Czw 10 Maj, 2012 Temat postu: Alpha 35 vs Alpha 65 - wideo Witam,
Uzyskałem od Was bardzo cenny porady, postanowiłem zapytać więc o jeszcze jedną sprawę, tym razem w imieniu znajomego.
Zajmuje się fotografią półprofesionalnie, teraz pora na zgłębienie umiejętności operatorskich. Zastanawia się między a35 a, a65. Chodzi jedynie o kręcenie wideo. Wybór między tymi dwoma z uwagi na obiektywy które posiada. Czy jest istotna różnica w jakości wideo między tymi dwoma aparatami? Większość materiału zamierza kręcić plenerowo (światło słoneczne) i studyjnie, więc warunki oświetleniowe nie są tu tak ważne (jakość materiału). Krótkie max 10 minutowe projekty.
Jak wspomniałem aspekt zdjęciowy jest zupełnie pomijany, foci d700 i chce przy tym zostać.
Jakie są Wasze doświadczenia z tym sprzętem?
komor - Czw 10 Maj, 2012
Ten znajomy foci D700? Jeśli tak, to w takim razie nie chciałby czegoś filmującego ze stajni Nikona, żeby wykorzystać jakiejś fajne obiektywy, które już ma do Nikona? Piszesz:
bilczynski napisał/a: | Wybór między tymi dwoma z uwagi na obiektywy które posiada. |
Czy to oznacza, że ma też już jakieś obiektywy do Sony?
bilczynski - Czw 10 Maj, 2012
Tak posiada 50mm 1.4, i tele 18-200 (nie wiem niestety jakie światło), decyzja z sony dotyczy raczej wygodnego AF. Nie zamierza zajmować się profesionalnie nagrywaniem, to ma być raczej dodatek, a jak sam wspomniał nie radzi sobie specjalnie z wideo jeśli chodzi o manualne ust ostrości, chce iść trochę na łatwizne i wykorzystać możliwości af aparatów sony.
chodzi bardziej o hobby niż praca zawodowa
|
|