forum.optyczne.pl

Serwis sprzętu i usterki - olympus e-420

mon_92sc - Pon 14 Maj, 2012
Temat postu: olympus e-420
A wiec mam takie pytanie , czy ma ktos taki problem jak ja a mianowicie ze zaczep od mocowania paska urwał sie z jednej strony . w sumie to nie mam pojecia jak to sie stalo bo uzytkowalam go normalnie . potem wsadzilam do auta a gdy go bralam pasek byl urwany znaczy nie tyle pasek co ten zaczep zostal wyrwany ze srodka . i moje pytanie czy da sie jakos to naprawic . bo nie mam pojecia niestety jak to zrobic . czy moze jest to uszkodzenie trwale ktorego nie da sie juz naprawic ? Chodzi o olympusa e-420 z gory dziekuje za kazda pomoc :)
ophiuchus - Wto 15 Maj, 2012

Nie bardzo wizualizuję sobie, o który zaczep chodzi. To takie metalowe coś? Jeśli tak, to możesz poszukać np. u "klucznika" oczek na klucze, niektóre powinny pasować. Ja w każdym razie tak zrobiłem i się sprawdza.

Porst by niechtoszlag, on Flickr

mon_92sc - Sro 16 Maj, 2012

niee chodzi o te zaczepy metalowe co sa w srodku aparatu wmontowane . widac to na zdj ponizej z przodu aparatu u gory sa te zaczepy i wlasnie te zaczep jeden zostal wyrwany ze srodka .i moje pytanie czy da sie cos z tym zrobic czy juz raczej nie :) http://www.fotorun.pl/wp-...ympus-e-420.jpg