forum.optyczne.pl

Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - ultra zoomy jakieś większe różnice który wybrać ?

arturix - Pon 21 Maj, 2012
Temat postu: ultra zoomy jakieś większe różnice który wybrać ?
Witam , interesuje się aktualnymi ultra zoomy różnych firm który się najbardziej wyróżnia , głównie chodzi mi o jakość zdjęć i płynne kręceni filmów z zoomem i ogólnie który byłby lepszy bo każdy z nich coś ma w sobie ciekawego , mnie najbardziej interesują :

Fuji HS30EXR , raw , gorąca stopka fajny wygląd jak lustrzanki i inne ale różne opinie o nim chodzą o słabej jakości zdjęć w trudnych warunkach dużo różnych opinii jak z nim jest ?

Panasonic DMC-FZ150 3D , też ciekawy ? i nieco podobny do fuji , choć negatywy się zdarzają na punkcie plastikowego wykonania .

Sony CyberShot HX200V 3D , wiele ciekawych dodatków gps, 3d jak to działa w praktyce ? , zdjęcia panoramy itp. Wiele ciekawych dodatkowych funkcji ale jak to się ma z robieniem zdjęć jakością filmów jaki poziom? Do innych , i nad nim się poważnie zastanawiam ale czy warto ?,

Posiadam teraz cyfrówkę ale chciałbym pójść o krok dalej i kupić sobie coś zawansowanego do domu na różne okazje głównie wycieczki w plener , wakacje itp., ale bez przesady cenowej , może jakieś opinie o nich temat który ma lepszą jakość zdjęć bo teraz producenci dorzucają tyle dodatkowych funkcji .
Pozdro

adasiek97 - Nie 27 Maj, 2012

ja bym wybrał któryś z nikonów coolpixów. sam mam p100 i chcę ją sprzedać. bardzo fajny obrazek daje