forum.optyczne.pl

Wolne tematy - gdzie znaleźć informacje o konkursach fotograficznych?

pbbdg - Wto 22 Maj, 2012
Temat postu: gdzie znaleźć informacje o konkursach fotograficznych?
Interesują tutaj kogoś konkursy związane z fotografią? Gdzie można znaleźć informacje o tych, które się aktualnie odbywają?
Usjwo - Wto 22 Maj, 2012

tutaj czasami cos sie pokazuje:
http://forum.optyczne.pl/viewforum.php?f=32
i tutaj
http://forum.optyczne.pl/viewforum.php?f=17
i tutaj
http://plfoto.com/aktualnosci.html
na kazdym portalu foto cos znajdziesz

muzyk - Wto 22 Maj, 2012

pbbdg napisał/a:
nteresują tutaj kogoś konkursy związane z fotografią? Gdzie można znaleźć informacje o tych, które się aktualnie odbywają?

Niemieckie czasopisma organizują takowe.

dcs - Wto 22 Maj, 2012

muzyk,
Tylko kto by ich zrozumiał. :wink:

muzyk - Wto 22 Maj, 2012

dcs napisał/a:
Tylko kto by ich zrozumiał

Podejrzewam, że po angielsku też można.

Aszex - Wto 22 Maj, 2012

pbbdg, PSSSSTT!!!. Ten post widzisz tylko Ty. Wejdź tutaj:

http://tiny.pl/hpsm8

Google poda Ci sekretne linki. Tylko nie mów nikomu-im mniej osób będzie wiedzieć tym lepiej...

kozidron - Wto 22 Maj, 2012

dcs napisał/a:
muzyk,
Tylko kto by ich zrozumiał. :wink:

muzyk zna język wroga :wink: to łatwo mu mówić :wink: :razz:

dcs - Wto 22 Maj, 2012

„Zanim przyjechałem (do Niemiec), nie wiedziałem, po co istnieje wieczność. Teraz już wiem. By niektórym z nas dać szansę nauczenia się niemieckiego. Sądzę, że tylko Bóg jest w stanie przeczytać niemiecką gazetę.”
- Mark Twain (z książki Aforyzmy i sarkazmy)

komor - Wto 22 Maj, 2012

No tak, Angole i Jankesi uważają, że jak znają angielski to już jeden język obcy mają obcykany. ;) Ja tam od młodych lat czytałem niemieckie gazety komputerowe. Do anglojęzycznych nie miałem dostępu, poza tym te anglojęzyczne, które pisały na temat interesujących mnie komputerów były cienkie merytorycznie, niemieckie o klasę lepsze. Więc bierną znajomość niemieckiego mam do dziś i czasem się przydaje. Co tam Jaad pisywał o osobach nie znających angielskiego? Hm? :) Ciekawe co sądzi o osobach nie znających niemieckiego. ;)
dcs - Sro 23 Maj, 2012

Spałem z repetytorium z niemieckiego pod poduszką i ... nic. :wink:
pbbdg - Sro 23 Maj, 2012

Aszex napisał/a:
pbbdg, PSSSSTT!!!. Ten post widzisz tylko Ty. Wejdź tutaj:

http://tiny.pl/hpsm8

Google poda Ci sekretne linki. Tylko nie mów nikomu-im mniej osób będzie wiedzieć tym lepiej...

Tak, z gugli korzystać mi się zdarza, ale myślałem, że na tym forum są gdzieś takie informacje - sam współorganizuję taki konkurs, jednak informacja o nim została bez wyjaśnienia natychmiast skasowana przez moderatora. Nie bardzo więc mam pomysł, jak poinformować ludzi interesujących się fotografią o konkursie (te strony z googlowych wyników zapewne są raczej odwiedzane przez zwykłych poławiaczy nagród niż przez fotografów :(

dcs - Sro 23 Maj, 2012

pbbdg,
Wrzuć sobie do podpisu w profilu linka i będzie się wyświetlał pod każdym twoim postem.

komor - Sro 23 Maj, 2012

pbbdg, kasowane przez moderatorów wiadomości raczej są opatrzone wyjaśnieniem, jeśli nie, to było to niedopatrzenie któregoś z nas. Ogłoszenia o konkursach są przeważnie kasowane z powodu punktu 24 regulaminu forum. Zawsze warto skontaktować się wcześniej z redakcją i ustalić co i jak.
pbbdg - Sro 23 Maj, 2012

komor napisał/a:
pbbdg, kasowane przez moderatorów wiadomości raczej są opatrzone wyjaśnieniem, jeśli nie, to było to niedopatrzenie któregoś z nas. Ogłoszenia o konkursach są przeważnie kasowane z powodu punktu 24 regulaminu forum. Zawsze warto skontaktować się wcześniej z redakcją i ustalić co i jak.

Czytałem regulamin, ale nie dopatrzyłem się związku - gdzie próbujemy pozyskać klientów? Uczestnictwo w konkursie jest darmowe, są nagrody, nie ma niczego małym druczkiem. Gdzie tu komercja? Konkurs nawet nie jest organizowany przez RIM (producenta BlackBerry), tylko przez grupę deweloperów BlackBerry, więc nawet jakby ktoś chciał to nie można nic u nas kupić.

A dla czytelników tego forum na pewno fajna szansa na zdobycie ciekawych chyba nagród? Czy komuś tym szkodzimy?

Z redakcją się wcześniej kontaktowałem i otrzymałem informację, że nie jest zainteresowana współpracą.

dcs, pod moimi postami jest guzik "www" - jeśli kogoś jednak ten konkurs interesuje.

dcs - Sro 23 Maj, 2012

pbbdg,
Jest to więc działanie marketingowe, a marketing jest ściśle związany z działalnością komercyjną firmy.

[ Dodano: Sro 23 Maj, 2012 22:59 ]
pbbdg napisał/a:
dcs, pod moimi postami jest guzik "www" - jeśli kogoś jednak ten konkurs interesuje.

-Trzeba powiedzieć, że macie tam iście koszmarne zdjęcia... :lol:

pbbdg - Sro 23 Maj, 2012

dcs napisał/a:

-Trzeba powiedzieć, że macie tam iście koszmarne zdjęcia... :lol:

No i właśnie dlatego staram się rozpropagować konkurs wśród fotografów, a nie deweloperów :P

dcs - Sro 23 Maj, 2012

Przestań, zacznę myśleć, że kadra menadżerska nic już więcej nie potrafi.
Tylko kto będzie wasze telefony kupował?

Moja rada: najlepiej żeby nagrody tygodnia i miesiąca wygrywali zarządzający zakupami w firmach. /Na goldenline, linkedin itp. można sprawdzić kto jest kto./ -I kontakt z poważnym klientem nawiązany. :wink:

pbbdg - Czw 24 Maj, 2012

dcs napisał/a:
Tylko kto będzie wasze telefony kupował?

Moja rada: najlepiej żeby nagrody tygodnia i miesiąca wygrywali zarządzający zakupami w firmach. /Na goldenline, linkedin itp. można sprawdzić kto jest kto./ -I kontakt z poważnym klientem nawiązany. :wink:

No i teraz trzeba będzie udowadniać, że się nie jest wielbłądem... spróbuję:

Nie sprzedajemy telefonów. Jesteśmy grupą deweloperów i zależy nam, aby jak najwięcej osób dowiedziało się, że pisanie aplikacji na BB jest fajne i opłacalne. Jednym ze sposobów na przyciągnięcie potencjalnych zainteresowanych jest właśnie ten konkurs. Zarządzający zakupami raczej pisać aplikacji nie będą. A programistów wśród fotografów i vice versa zapewne trochę jest.

Tak czy inaczej dziękuję za radę :)

dcs - Czw 24 Maj, 2012

Deweloperów w sensie "inwestorów"? -teraz rozumiem. :cool:
komor - Pią 25 Maj, 2012

pbbdg, nie powinienem tego przeciągać, nic mi do tego, ale chcesz powiedzieć, że grupa deweloperów (prywatnych osób?) organizuje konkurs i funduje nagrody o wartości kilku/kilkunastu tysięcy złotych ot tak, dla dobra platformy?
dcs - Pią 25 Maj, 2012

komor,
Jak się inwestuje za udział w startupy.