|
forum.optyczne.pl
|
 |
Propozycje - Testy software'u
luke130 - Nie 27 Maj, 2012 Temat postu: Testy software'u A może by tak testy softu? Każdy "szanujący" się portal i gazetka mają już testy takiego LR4 a tu ni ma. A chętnie bym poczytał opinie na temat na Optycznych. Wiem, Wiem jest rozbudowany wątek na forum. Ale jednak co test to test.
komor - Nie 27 Maj, 2012
I co wychodzi w wyniku takiego testu? MTF-y jakieś? Nazwałbym to raczej recenzją, bo w przypadku oprogramowania czasem bardziej chodzi o jakieś niemierzalne sprawy typu łatwość użycia, przejrzysty interfejs, niż tylko o suche funkcje, które są lub ich nie ma.
luke130 - Nie 27 Maj, 2012
Na przykład można by przetestować silnik wołania raw'ów. Tzn. jak bardzo w porównaniu z poprzednimi wersjami da się wyciągnąć szczegóły w cieniach poprzez porównanie ilości szumów.
ps. Może być i recenzja. Mnie tam to wszystko zajedno.
kozidron - Pon 28 Maj, 2012
luke130, taki test najszybciej zrobisz sobie sam na jednym rawie na kilku demo wersjach oprogramowania jakie cię interesuje.
luke130 napisał/a: | A chętnie bym poczytał opinie na temat na Optycznych. |
już sobie to wyobrażam
luke130 - Pon 28 Maj, 2012
Dobra, już! Wycofuję się. Nie chce już swoich testów/recenzji bo zaraz będę żywcem pożarty!
goltar - Pon 28 Maj, 2012
Do tego testy aplikacji mają się ni jak do pojęcia "Optyczne" "Optyczny" jest tylko laser który je wypala na CD/DVD
|
|