|
forum.optyczne.pl
|
 |
Lampy błyskowe i oświetlenie - zasilanie 430 Ex
27 artur 27 - Sro 05 Gru, 2007 Temat postu: zasilanie 430 Ex Jakie akumulatory stosują szanowni Koledzy do zasilania tej lampy?
Czyli co zakupić?
Pozdrawiam.
MM - Sro 05 Gru, 2007
To kolega nawet paluszków nie potrafi bez porady wybrać? Kup jakieś firmowe o pojemności około 2500 mAh i po kłopocie.
Arek - Czw 06 Gru, 2007
Wbrew pozorom zwykłymi paluszkami można sporo zapaskudzić. Jakieś 20 lat temu paluszki wylały mi swoją zawartość do jakiejś lampy zewnętrznej do Zenita. Nigdy nie odzyskała swojego pierwotnego wigoru
MM - Czw 06 Gru, 2007
Arek, pisząc o paluszkach ani przez moment nie myślałem o bateriach tylko o aku. Ja używam dwóch różnych firm. Jedna na G a druga na E
komar_kzy - Pią 07 Gru, 2007
Polecam pentagramy, co prawda cos je ostanio pobilo w jednej klasie ale nie pamietam juz jaki to był producent ani jaka klasa pojemnosci / typ paluszka.
Pentagram w ciemno
fotograficzna ciamajda - Sro 12 Gru, 2007 Temat postu: akumulatorki Pytanie o akumulatorki do sprzętu foto jest jak najbardziej zasadne. Zasilanie rzecz ważna. W jednym z czasopism testowali akumulatory i dobry wynik miały "Energizer HR6-AA NiMh 2650 mAh". Produkowane są w Japonii. Zaletą ich o ile dobrze pamiętam było trzymanie napięcia przez długi czas używania na stałym poziomie. Dopiero przed wyczerpaniem napięcie gwałtownie opadało. I to zjawisko było korzystniejsze niż w przypadku akumulatorków innych firm.
Smola - Czw 13 Gru, 2007 Temat postu: Re: akumulatorki
fotograficzna ciamajda napisał/a: | Pytanie o akumulatorki do sprzętu foto jest jak najbardziej zasadne. Zasilanie rzecz ważna. W jednym z czasopism testowali akumulatory i dobry wynik miały "Energizer HR6-AA NiMh 2650 mAh". Produkowane są w Japonii. Zaletą ich o ile dobrze pamiętam było trzymanie napięcia przez długi czas używania na stałym poziomie. Dopiero przed wyczerpaniem napięcie gwałtownie opadało. I to zjawisko było korzystniejsze niż w przypadku akumulatorków innych firm. |
Ja mam od 4 lat w Fuji S7000 te energizery tylko ze 2400 ( 2 x 4 sztuki - 2 komplety ) i chodza super. Ladowane kilkaset razy juz. Nawet tatrzanski mroz ich nie wykonczy, sprawdzone ( i nie były grzane przy ciele )
Smola - Czw 13 Gru, 2007
MM napisał/a: | Jedna na G a druga na E |
MM ale ty nam quiz tutaj robisz
Pierwsze to GP a drugie to Energizer??? Wygralem jakas L-ke???
MM - Czw 13 Gru, 2007
Nie wygrałeś, ale nazwy zgadłeś
lech pepliński - Czw 20 Gru, 2007
A ja myslałem , że "E" to ENELOOP firmy SANYO. :D
007areka - Nie 27 Kwi, 2008
lech pepliński napisał/a: | A ja myslałem , że "E" to ENELOOP firmy SANYO. |
... mnie tez to polecali...czy ktos ich uzywal i moze napisac jak sie sprawuja...???np w 580exII
[ Dodano: Pon 28 Kwi, 2008 ]
...nikt nie ma nic do powiedzenia na temat tych akumulatorow ??
bass98 - Wto 29 Kwi, 2008
Akumulatorki Philipsa wygrały z Energizerami jezeli chodzi o trzymanie napięcia, powiem tak, jak dobrze potargujesz to 2600 philipsa kupisz za 7,50/szt ja je w tej cenie kupowałem i mam tylko te;)
rafalg - Czw 01 Maj, 2008
MM napisał/a: | Arek, pisząc o paluszkach ani przez moment nie myślałem o bateriach tylko o aku. Ja używam dwóch różnych firm. Jedna na G a druga na E |
Ja używam na S.
paski27 - Czw 01 Maj, 2008
ja urzywam gp 3200
lepszych jeszcze nieznalazlem urzywam z trzema lampami canon 580,430,opteka 600 w kanonach okolo 300 zdjec opteka 200 urzywam z moca okolo 1/2, 1/4 (moc lamp)
|
|