forum.optyczne.pl

Wolne tematy - Tworzenie stron

SiemankoOo - Sob 09 Cze, 2012
Temat postu: Tworzenie stron
Witam, szukam strony na której można wybrać szablon dodać swoją własną domenę, coś w tym stylu : http://pl.wix.com . Oczywiście chciałbym płacić w PLN np. przelewem. Bo na wcześniej wymienionej stronie płaci się w Euro oraz trzeba posiadać kartę Visa itp. Z góry dziękuje za odp.
moronica - Sob 09 Cze, 2012

SiemankoOo, gdybys zdecydowal sie na uzycie jednego z popularnych darmowych CMSow to bedziesz pod kazdy z nich mial od groma darmowych i tanich szablonow
komor - Nie 10 Cze, 2012

SiemankoOo napisał/a:
chciałbym płacić w PLN np. przelewem. Bo na wcześniej wymienionej stronie płaci się w Euro oraz trzeba posiadać kartę Visa itp.

Polecam sprawdzić sobie Paypal, w wielu sklepach zagranicznych zamiast kartą wypukłą można płacić z konta Paypal, które obecnie można doładowywać przelewem z konta. No i działa obecnie w Polsce bez problemu.

sigmiarz - Nie 10 Cze, 2012

Jednak dużo lepiej zatrudnić profesjonalistę, np. takiego jak ja :)
Szablon zawsze będzie szablonem, każdy może go mieć, sporo osób się orientuje
w temacie więc wie że to szablon na wordpressie, to przykleja Ci naklejkę "lowcostet photographer". Warto dodać do tego fakt że ludzie którzy sprzedają swoje projekty
na szablony to zwykle amatorzy, nie radzą sobie z tematem zbyt dobrze więc te szablony nie są zbyt wysokich lotów.

moronica - Nie 10 Cze, 2012

sigmiarz napisał/a:
"lowcostet photographer"

nie jestem pewna, czy akurat taka metke by mu przyklejano

a tak na serio to nie wiemy nawet, czy to ma byc strona oferujaca profesjonalne uslugi czy po prostu wlasna galeryjka w necie, pod wlasna domena a nie na flickrze, picassie, DA, itp. fotograf to nie webdesigner, kogo mialoby bulwersowac ze strony nie zaprojektowal, pocial i zakodowal wlasnorecznie? bez przesady

dokładnie tego samego potencjalnego klienta który na swoją stronę wydał cztero lub 5-cyfrową sumę bo zależy mu na dobrym wizerunku jego firmy w sieci.
mozer - Nie 10 Cze, 2012

moronica napisał/a:
kogo mialoby bulwersowac ze strony nie zaprojektowal, pocial i zakodowal wlasnorecznie

Jak to kogo? Kolegę, który chciałby na tym zarobić ;)

sigmiarz, ponownie
Cytat:
nie wiemy nawet, czy to ma byc strona oferujaca profesjonalne uslugi czy po prostu wlasna galeryjka w necie

mozer, +1

moronica, zachowujesz się jakby komuś zależało na Twoich plusikach ;)

mozer napisał/a:
Jak to kogo? Kolegę, który chciałby na tym zarobić

tak, i za chwilę się dowie jak bardzo świadczy to o jego straszliwym cyniźmie. :zalamany:

sigmiarz, o cynizmie nie. po prostu takiego eksperta od projektow za 5-cyfrowe sumy gryzie to, ze ktos sobie chce postawic galeryjke za pare zlotych? cos sie tu nie zgadza
MNISZKA - Nie 10 Cze, 2012

moronica, pisz do mnie na PW, pomogę, będziesz miała stronę z szablonów, ale jest ich dużo i za darmo. Bo jak zacznę tu pisać o takich darmowych rzeczach tok ktoś mnie ciachnie.

MNISZKA, to nie ja zalozylam ten temat ;)
MNISZKA - Nie 10 Cze, 2012

Sory na zły nik klikłem
mozer - Nie 10 Cze, 2012

MNISZKA, no co Ty, pisz tutaj - może komuś innemu też się przyda skoro już taki temat tu jest.

moronica, kurka, o co chodzi z tymi plusikami? :)

tu sie na forum calkiem niedawno forumowe dinozaury rowniez zastanawialy :P
http://forum.optyczne.pl/...ghlight=#357444 i na kolejnej stronie

komor - Nie 10 Cze, 2012

moronica, nie mogę sobie przypomnieć, czy w taryfikatorze za dinozaurów jest ban czy tylko warn. :mrgreen: Jak sobie przypomnę, to zaaplikuję. :wink:
mozer - Nie 10 Cze, 2012

komor, co Ty taki groźny (dinozaur) ostatnio? ;)
komor - Nie 10 Cze, 2012

mozer, ja groźny :?: Łagodny jak baranek. :) Tak tylko, wiesz, nożyce się odzywają gdy w stół uderzyć. :)

tyranozaur :P
komor - Nie 10 Cze, 2012

Dobra, przypomniałem sobie, jednak ban a nie warn. :P
dcs - Pon 11 Cze, 2012

komor - Pon 11 Cze, 2012

dcs, dzięki. :)
sigmiarz - Pon 11 Cze, 2012

moronica, niechętnie biorę udział w dyskusjach na takie tematy ale jednak..
życzę Ci żeby w Twojej branży ludzie zaczęli pracować za darmo. :roll:

jaad75 - Pon 11 Cze, 2012

sigmiarz napisał/a:
przykleja Ci naklejkę "lowcostet photographer"
Uuu, no to grubo... Lowcostet... To brzmi... złowieszczo... :mrgreen:
mozer - Pon 11 Cze, 2012

sigmiarz, boisz się konkurencji ludzi pracujących za darmo? To może pora zmienić branżę?

gdzie napisałem, że się boję ?
Nawet nie piszę, że to psuje branżę, to deprecjonuje pracę każdą w każdej branży.

kozidron - Pon 11 Cze, 2012

sigmiarz napisał/a:
Nawet nie piszę, że to psuje branżę, to deprecjonuje pracę każdą w każdej branży.

sigmiarz

Znowu to samo, strach przed konkurencją, skrzętnie ukrywany pod przykrywką, że ktoś zrobi to taniej lub nawet lepiej albo ktoś bedzie chciał "biedronkowy" produkt za prawie darmo.
Przecież ty nie produkujesz "biedronkowych" stron, tylko profesjonalne portale za grubą gotówkę i znowu przeszkadza Ci, że ktoś wyrzeźbi coś za darmo :razz:

Nie kumam tych lęków, przecież taki klient nie jest w twojej grupie docelowej więc o co ci chodzi ?

Lepiej bacznie podglądać konkurencję(bo to jest zdrowe) zamiast szukać wydumanych zagrożeń :razz:

komor - Pon 11 Cze, 2012

kozidron, to nie do końca jest tak, że to są wydumane zagrożenia. No właśnie, znowu to samo. :)

Cytat:
kozidron, to nie do końca jest tak, że to są wydumane zagrożenia.

komor, to znaczy co :wink: sugerujesz, że obawia się przyszłej konkurencji, która dopiero robi szlify na "biedronkowych zleceniach" :razz: :wink:

Młodych wilków chyba nie uniknie :wink: :razz:

moronica - Pon 11 Cze, 2012

sigmiarz napisał/a:
moronica, niechętnie biorę udział w dyskusjach na takie tematy ale jednak..
życzę Ci żeby w Twojej branży ludzie zaczęli pracować za darmo. :roll:

akurat wyglada na to, ze jestesmy z mniej wiecej tej samej branzy. cos kiepsko byles zaangazowany w dyskusje o stockach ze to przegapiles. gimnazjalisci robiacy stronki za 300zl, tysiace darmowych szablonow do pobrania, drugie tyle za grosze, generatory stron online, generatory szablonow pod CMS (chociazby Artisteer) - znam to wszystko doskonale. nie spedza mi to snu z oczu. robie swoje i tyle. gdybys ty przeszedl przez to, co ja przez 2 lata, tzn konkurowanie na stronach freelancerskich z Pakistanczykami, Wietnamczykami, itd to bys sie chyba zaplakal. ilez ci ludzie sa sklonni roboty odwalic za $10 ty sobie nawet nie wyobrazasz. musisz zrozumiec, ze nie kazdy kto chce miec wlasna stronke, jest potencjalnym klientem. im szybciej nauczysz sie takich rozrozniac tym szybciej przestaniesz tracic czas, ktory moglbys spedzic na czyms pozyteczniejszym lub bardziej lukratywnym. twoje przeswiadczenie o tym, ze o wartosci dziela - jakiekolwiek by ono nie bylo - swiadczy jego metka moze cie kiedys zgubic. zacznij doceniac prace po jej owocach a nie po umiejetnosci jej sprzedazy. jak ktos cos fajnego zrobi i udostepni to za darmo to zamiast myslec "co za frajer" pomysl "kurcze, zdolna bestia" i zatroszcz sie o to, by wykonac cos lepszego jesli dostaniesz podobne zlecenie. skoro gotowce sa tak miernej jakosci to naprawde nie rozumiem, jaki w tym problem - zadowola sie nimi ci, na ktorych i tak bys nie zarobil, oraz ci, z ktorymi bys sie nameczyl ze wzgledu na ich niska swiadomosc estetyczna. problem zaczyna sie tam, gdzie te gotowce sa dobre a ty musisz sie napocic by zrobic cos lepszego. ale to nie jest problem gotowcow

moronica, ze wszystkim co napisałaś się generalnie zgadzam ale dlaczego każde zdanie z małej litery, nawet taki lamer ortograficzny jak ja tego nie pojmuje :wink:

zgadzasz się, ale z czym ?

Nie Moronica, rozumiem do czego zmierzasz ale jak napisałem podejście "robię dla beki nie dla hajsu" jest według mnie głupie i już wiele razy o tym pisałem.

Sporo osób które robi to dla pieniędzy robi inne dużo mniej użyteczne ale bardzo wyszukane artystyczne projekty ale to są zupełnie inne kategorie.

[ Dodano: Pon 11 Cze, 2012 12:22 ]
Szablony etc. sporo ludzi dłubie w domu po godzinach jakiejś innej pracy, dlatego są takie tanie. Nie są to młode wilki, młode wilki mają teraz bardzo zdrowe podejście jeśli chodzi o pieniądze, ale często mylą inspirację z plagiatem, to jest inny problem.

mozer - Pon 11 Cze, 2012

sigmiarz napisał/a:
sporo ludzi dłubie w domu po godzinach jakiejś innej pracy, dlatego są takie tanie

Ale to źle, że sobie dłubie? Nie rozumiem o co Tobie chodzi...

moronica - Pon 11 Cze, 2012

sigmiarz napisał/a:
Nie Moronica, rozumiem do czego zmierzasz ale jak napisałem podejście "robię dla beki nie dla hajsu" jest według mnie głupie i już wiele razy o tym pisałem.

slabo sie orientujesz myslac, ze darmowe szablony sa wylacznie wykonywane "dla beki", po nocach, przez dzieciaki/amatorow. spora czesc z nich jest wykonywana przez firmy webdesignerskie, ktore wypuszczaja darmowe produkty by promowac platne uslugi. im sie to oplaca, to forma reklamy. masa darmowych projektow czy oprogramowania wlasnie ta droga wedruje na rynek

MNISZKA - Pon 11 Cze, 2012

Ja do zdjęć korzystam do zdjęć z serwisu weebly.com. Jest po angielsku ale nawet laik tego języka poradzi sobie z obsługą

, ja się nie bawiłem za bardzo a artystyczną stronę bo mi chodziło o miejsce gdzie mogę wrzucić zdjęcia (można sobie ją kliknąć). Szablonów tam masz masę

(tu widać tylko kilka) i możesz sobie jak chcesz je modyfikować. Nie płacisz nawet grosza. A jak się postarasz to nawet strona z tamtąd będzie dobrze wyglądać. Wadą jest to że masz dopisek na adresie xxxxx.weebly.com. Za w czasu się usprawiedliwiam, bo mnie zaraz sigmiarz opisze, że to nie jest moja jedyna strona, ta jest tylko tak na szybko do zdjęć. Robiłem już normalne strony przez ftp i wiem jak działa html (htm, xhtml, html5).

sigmiarz napisał/a:
dokładnie tego samego potencjalnego klienta który na swoją stronę wydał cztero lub 5-cyfrową sumę bo zależy mu na dobrym wizerunku jego firmy w sieci.

moronica napisał/a:
sigmiarz, o cynizmie nie. po prostu takiego eksperta od projektow za 5-cyfrowe sumy gryzie to, ze ktos sobie chce postawic galeryjke za pare zlotych? cos sie tu nie zgadza

sigmiarz, moim zdaniem coś tu nie gra, skoro jesteś ekspertem od 5-cyfrowych projektów, to czym się martwisz ?

mozer - Pon 11 Cze, 2012

Znowu zamiast dyskutować na zadany temat więcej miejsca zajmuje offtop...
ashley - Pon 11 Cze, 2012

Widze ze dyskusja wrze.
Co do tematu, Czemu nie wziac jakiegos hostingu, wrzucic tam wordpressa a potem dodac jakis szablonik z galeria. Nawet darmowy.

Ze swojej strony chcialbym zapytac o cos ale teraz to sie normalnie az boje :???:
Jest moze wsrod zgromadzonych ktos kto cos kuma w wordpressie?
Chodzi mi o to ze dodalem sobie szablon hatch (taka fajna galeryjka) I wszystko jest cacy, ale za kija nie moge dodac fotek do galerii. Zmienialem atrybuty itp...

Co do tematu poruszonego przez moronice. Popieram kazde jej slowo. Sprobuj powalczyc na strokach freelancerskich z projektantami czy koderami z takich dziur jak pakistan czy Indie... To sie zdziwisz! Ba, tam sa cale firmy ktore potrafia brac zlecenia na zrobienie serwisu www za 15-20$ minus prowizje oczywiscie. Wtedy dopiero rura ci zmieknie. Przestaniesz byc pro elo koderem i zaczna ci siwiec wlosy i dostaniesz nerwicy :)

kozidron napisał/a:
sigmiarz, moim zdaniem coś tu nie gra, skoro jesteś ekspertem od 5-cyfrowych projektów, to czym się martwisz ?

fajnie jest się czegoś złapać :wink: , nic tu nie gra bo to nie gra.

ashley napisał/a:
I wszystko jest cacy, ale za kija nie moge dodac fotek do galerii. Zmienialem atrybuty itp...

no właśnie :roll:

sigmiarz napisał/a:
fajnie jest się czegoś złapać :wink: , nic tu nie gra bo to nie gra.

ależ wszystko, wystarczy jeszcze raz przeczytać post z 11.48 w tym wątku :wink:

sigmiarz napisał/a:
no właśnie :roll:

kazdy może się zawinąć, koledze ashley'owi własnie się udało :wink:

ashley - Wto 12 Cze, 2012

Sigmiarz, to nie chodzi o to ze sie nie da. Bo na pewno sie da. Widzialem to w akcji i wszystko jest ok. Po prostu albo ja gdzies w bazach danych czegos nie zrobilem bo nie umiem, ani nawet nie wiem co to powinno byc, albo moj hosting ma jakies ograniczenia. Recznie jak powrzucalem to jest ok. Ale czesc flashowa ani ani...
moronica - Wto 12 Cze, 2012

ashley, flash to slepy zaulek, nie pakuj sie w to
gdybys byl sklonny dac szanse joomli to dam ci cynk na najlepszy komponent-galerie. ma mase opcji ale wszystko, co niepotrzebne, mozna wylaczyc

ashley - Wto 12 Cze, 2012

Chetnie moronica, bardzo nawet. Co do flasha to wiem ze to zuoooo. Od dawna mnie od niego odrzuca. Po prostu okno dialogowe wygladalo tam jak flashowe. W sumie to mnie to jest potrzebne tylko do pokazania galerii z moimi pracami bo ja jesstem grafikiem. I potrzebuje portfolio online. Wlasnie po czesci do freelancingu ;)
sigmiarz - Wto 12 Cze, 2012

bez przesady z tym flashem ślepym zaułkiem, do prezentacji fotografii świetnie się nadaje, jednak jeśli zależy Ci na oglądająych korzystających z urządzeń działających na IOS lepiej poszukać czegoś innego. :lol:
Sam długo robiłem flashe, w tym i znienawidzone banery (starałem się jednak żeby nie były znienawidzone) ale już rok nie robiłem nic we flashu, teraz rządzi html/js i zmierza w stronę HTML5/css3/canvas

kozidron napisał/a:
ależ wszystko, wystarczy jeszcze raz przeczytać post z 11.48 w tym wątku

czego się spodziewasz.. "hey, darmowe szablony na tumblr są the best, właściwie to cały internet mógłby kończyć się na tumblr ew. na flickr"
Po pierwsze tak nie uważam a dokładnie przeciwnie, po drugie nie jest to w moim interesie..

KwusheR - Wto 12 Cze, 2012

Nie rozumiem Was. Osoba, która założyła wątek ewidentnie szuka prostego rozwiązania typu WYSIWYG więc po co wchodzić w dyskusję na temat profesjonalizmu takich usług? Jeśli ktoś szuka prostych rozwiązań to nie potrzebuje profesjonalnej galerii za 1000 zł od agencji interaktywnej i sztabu osób do obsługi takiej strony. Wiadomo, że nasza branża jest okupowana przez gimnazjalistów robiących profesjonalne strony po 300 zł, oraz osoby mające photoshopa miesiąc, są po kursie grafiki komputerowej i ogłaszają się jako projektanci stron internetowych, ale... takie osoby mają swojego odbiorcę. Co kto potrzebuje... moim targetem są średnie lokalne firmy, które rozumieją fakt iż strona to narzędzie marketingowe. Najtańsze i najskuteczniejsze... Nie wtryniam się do osób psujących rynek bo jest ona na tyle duży, że każdy zarobi i każdy będzie zadowolony z witryny :roll:

Dla autora tematu:

Spróbuj tutaj: http://www.1and1.pl/

dragossani - Sro 13 Cze, 2012

Ja bym raczej powiedział, że nasza branża jest okupowana przez agencje interaktywne robiące profesjonalne galerie za 1000 zł.

Oczywiście warto pracować nawet dla klientów z "małym budżetem" - o ile rozumiemy to pojęcie właściwie: http://www.webdesignerdep...a-3000-website/

sigmiarz - Sro 13 Cze, 2012

KwusheR napisał/a:
Spróbuj tutaj: http://www.1and1.pl/

nie polecam tego hostingu, jest niestabilny.

1k pln za stronę dla fotografa to nie jest ultra tanio... :shock:
Pod stroną dla fotografa rozumiem taką robioną dla niego, pod niego, unikalną wizualnie, z ciekawą interakcją, dopracowaną responsywnością itd.

Agencje biorą za to 8-70k i więcej, ale oni mają do utrzymania, biura, socjal dla pracowników, działy pomocnicze jak hr, księgowość.. nic dziwnego że nie robią tego za pół darmo.

dragossani - Sro 13 Cze, 2012

Pytanie ile roboczogodzin kosztuje zebranie wymagań, analiza i projekt, grafika, templatka, instalacja, kodowanie, do takiej strony dla fotografa, robionej "dla niego, pod niego, unikalnej wizualnie, z ciekawą interakcją i dopracowaną responsywnością"? Wg mnie na tyle dużo, że stawka 1000 zł za całość jest absurdalnie niska. Z 1000 zł brutto robi się dla firmy 813 zł netto, a pracownikom płaci się przecież pensje brutto. Analityk, grafik czy programista dobrej klasy muszą swoje zarobić, a w firmie zostać zysk. Nawet bez biur, hr i księgowości 1000 zł to wg mnie stanowczo za tanio.
sigmiarz - Czw 14 Cze, 2012

Ja napisałem właśnie to że to za tanio.. to nie jest tanio, to jest irracjonalnie tanio.
mozer - Czw 14 Cze, 2012

To nie jest za tanio tylko pracowników jest za dużo :P
Litości - ile osób może robić jedną stronę dla indywidualnej osoby. Po cholerę opłacać jakiś tabun kadrowych, menadżerów i nie wiadomo kogo jeszcze.

mozer, ludzi którzy potrafią to wszystko zrobić sami naprawdę dobrze jest niewielu.
w tej branży jest wiele podspecjalności, np. grafik, motion designer, ilustrator, programista, koder html/js, projekt manager, ui designer. Dzięki temu np. grafika omija praca z klientem może skupić się na tym w czym jest najlepszy. Co z tego wynika ? To że finalny produkt powinien być dużo lepszy od produktu freelancera, który sam projektuje i koduje, ale nie zawsze tak jest. Wystarczy pooglądać np. strony gov, ich nigdy nie robią freelancerzy, budżety są duże, a efekty marne, albo duże portale informacyjne, jest podobnie, nie wiem dlaczego :neutral:

mozer - Czw 14 Cze, 2012

sigmiarz, no widzisz - tylko właśnie im więcej ludzi się czymś zajmuje, tym więcej środków się gdzieś rozpływa. Wystarczy spojrzeć na nasz wspaniałe państwo polskie. Także nie wiem czy sumarycznie to się opłaca. Musiałaby to być naprawdę super zorganizowana firma.

PS. A mowa była raczej o galerii dla fotografa a nie portalu "rangi" onetu ;)

KwusheR - Czw 14 Cze, 2012

mozer, +1 :)

tu nie ma plusików, jest tylko albo aż "pomógł" :zalamany:

[ Dodano: Czw 14 Cze, 2012 13:07 ]
Nie można zakładać że jak organizacja to źle zarządzana.

Usjwo - Czw 14 Cze, 2012

sigmiarz napisał/a:

kilkunastoosobowymi zespołami da sie zarządzać, z większymi grupami faktycznie jest problem.

Bardzo ciekawa teoria :shock: . Jakos jstnieja wielkie firmy i korporacje, i da sie nimi zarzadzac, myslisz ze im kasa z nieba spada ????

hijax_pl - Czw 14 Cze, 2012

Są takie metodologie pracy, gdzie zarządzanie ludźmi sensu stricto jest zupełnie niepotrzebne. Piszę o produktywności, a nie o zarządzaniu urlopami ;)
dcs - Czw 14 Cze, 2012

Usjwo,
I Komunistyczna Partia Chin sobie radzi. :wink:

komor - Czw 14 Cze, 2012

Usjwo, moim zdaniem korporacje to jednej ze skuteczniejszych sposobów marnowania środków i zasobów, jakie wymyśliła ludzkość. Co wcale nie oznacza, iż uważam, że wszystkie projekty ludzkości da się zrobić freelancerami lub małymi firmami. :) Choć zauważ, że nawet NASA chce outsource’ować budowanie statków kosmicznych prywatnym firmom, bo państwowej instytucji po prostu wychodzi to za drogo, a i tak dwa wybuchły w trakcie eksploatacji.

sigmiarz, co do tej wypowiedzi, to nie wiem w sumie jakie stanowisko zająłeś, bo moim zdaniem pierwsza część wypowiedzi przeczy drugiej. Co do państwowych portali i przetargów to lepiej nie ruszajmy tego tematu. :) Przy piwie lepiej…

nie przeczy tylko uzupełnia.

Przetargi rządzą się swoimi prawami :lol:
tak, piwo powinno pomóc. :smile:

Usjwo - Czw 14 Cze, 2012

komor napisał/a:
Usjwo, moim zdaniem korporacje to jednej ze skuteczniejszych sposobów marnowania środków i zasobów, jakie wymyśliła ludzkość.

Nie mowie firmach ktore utrzymuja sie ze zlecen rzadowych :mrgreen: . Moze sie wydawac ze to marnowanie pieniedzy, ale zobacz ile ludzi ma prace :smile: Oczywiscie latwiej kontrolowac przeplyw (a raczej wyplyw) pieniedzy w firmie ktora ma 15 osob, niz w tej w ktorej jest 1500. Jakby nie bylo obie musza wyjsc na + (lub conajmniej zero) zeby sie na rynku utrzymac

Cleef - Pon 30 Lip, 2012

korzystalem kiedys z weebly i tak jak kolezanka nadmienila, bardzo prosta obsluga i szybko mozesz sie jej nauczyc

osobiscie polecam wordpress.org, zajmie Ci pare dni by to ogarnac, ale naprawde warto

komor podsunal Ci dobra sugestie, zaloz konto paypal i wplac tam pieniadze, obecnie wiekszosc zakupow w Europie mozna dokonac dzieki tej usludze, rowniez ebay z nimi wspolpracuje, placisz bardzo szybko, wpisujesz tylko swojego maila i haslo i po sprawie

MNISZKA - Sro 01 Sie, 2012

Cleef, jesteś nowy to ci wybaczę, ale kiedyś już była o tym mowa na forum JA NIE KOLEŻANKA JA KOLEGA :wink:
Cleef - Sro 01 Sie, 2012

:mrgreen: wybacz
sigmiarz - Czw 02 Sie, 2012

nick w rodzaju żeńskim, sam się prosisz o problemy :)

Wordpress jest ok, ale do blogów gdzie jest dużo tekstu,
do zdjęć lepszy jest tumblr jeśli już ktoś musi korzystać z czegoś takiego.

[ Dodano: Czw 02 Sie, 2012 09:54 ]
Chociaż to niewiele ma wspólnego z tematem "Tworzenia Stron"
to jest zakładanie bloga jakich miliony.

Cleef - Czw 02 Sie, 2012

jak najbardziej mozesz stworzyc tam wlasna galerie, nie majaca z blogiem nic wspolnego, sproboj, zaloz i wtedy sam sie przekonasz
sigmiarz - Pią 03 Sie, 2012

nie rozumiesz, możesz tylko że wp nie jest do tego, cały silnik został napisany do tekstu i związanego z nim usprawnień, prawie jakbyś przycinał zdjęcia w wordzie.
Da się stworzyć szablon który będzie nie do odróżnienia, tylko po co..
Same nazwy systemów blogowych aż krzyczą o swojej funkcji :)