|
forum.optyczne.pl
|
 |
Serwis sprzętu i usterki - Problem z E410
kraszak1980 - Pią 07 Gru, 2007 Temat postu: Problem z E410 Witam. Kolega niedawno kupił Olympusa E410 (zdecydował się ze względu na cenę 250 funtów). Następnym krokiem był zakup karty. Tu wybór padł na SanDisc Extreme IV 4gb i pojawił się problem. Po włożeniu karty do aparatu wyskakuje komunikat CF Full, gdy chce ją sformatować wyskakuje CF error:( Ściągneliśmy ze strony Olympusa najnowsze oprogramowanie lecz nic to nie pomogło, nadal wyskakują te same komunikaty, a karta jest kompatybilna z tym modelem aparatu wg producenta.
Sprawdzałem tego SanDisca na swoim Canonie 400d i wszystko jest w porządku. Czy ktoś wie jak rozwiązać ten problem? Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
maziek - Pią 07 Gru, 2007
Ja bym na szybko próbował poformatować w inych urządzeniach (PC, aparaty itd.)
P_M_ - Pią 07 Gru, 2007
maziek napisał/a: | Ja bym na szybko próbował poformatować w inych urządzeniach (PC, aparaty itd.) |
Karte warto sprawdzic w innych urzadzeniach. Ale sformatowana powinna byc w samym aparacie.
Mam tylko nadzieje, ze karta to nie jest jakas lewizna z ebaya. Jest to wysoce prawdopodobne, bo w normalnym sklepie (w UK) taka karta kosztuje "prawie pol" aparatu. A nie mam na mysli jessopsa znanego z wysokich cen (ta karta = 100funtow).
Cos musi byc nie tak, bo taka karta musi smigac i niemozliwoscia jest, zeby byla niekompatybilna z nowym sprzetem.
kraszak1980 - Pią 07 Gru, 2007
Formatowałem kartę w swoim canonie 400d oraz w PC i moja puszka zapisuje na niej bez problemu zdjęcia, niestety w Olympusie nadal wyskakuje ten komunikat:(
P_M_ - Pią 07 Gru, 2007
kraszak1980 napisał/a: | Formatowałem kartę w swoim canonie 400d oraz w PC i moja puszka zapisuje na niej bez problemu zdjęcia, niestety w Olympusie nadal wyskakuje ten komunikat:( |
A inna karta w olku?
Raczej reklamacja pachnie.
kraszak1980 - Pią 07 Gru, 2007
Moja SanDisc Extreme III 2 Gb dziabi w olku bez problemu..
P_M_ - Sob 08 Gru, 2007
kraszak1980 napisał/a: | Moja SanDisc Extreme III 2 Gb dziabi w olku bez problemu.. |
Nowszy soft? Sprawdzales w specyfikacji, jakie karty ten aparat obsluguje?
Remol71 - Sob 08 Gru, 2007 Temat postu: Re: Problem z E410
kraszak1980 napisał/a: | Witam. Kolega niedawno kupił Olympusa E410 (zdecydował się ze względu na cenę 250 funtów). Następnym krokiem był zakup karty. Tu wybór padł na SanDisc Extreme IV 4gb i pojawił się problem. Po włożeniu karty do aparatu wyskakuje komunikat CF Full, gdy chce ją sformatować wyskakuje CF error:( Ściągneliśmy ze strony Olympusa najnowsze oprogramowanie lecz nic to nie pomogło, nadal wyskakują te same komunikaty, a karta jest kompatybilna z tym modelem aparatu wg producenta.
Sprawdzałem tego SanDisca na swoim Canonie 400d i wszystko jest w porządku. Czy ktoś wie jak rozwiązać ten problem? Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam. |
Zależy jaki FAT. Może Olek obsługuje do 2Gb.
kraszak1980 - Sob 08 Gru, 2007
Sprawdzałem jakie karty ten aparat obsługuje i był ten model...
P_M_ - Sob 08 Gru, 2007
kraszak1980 napisał/a: | Sprawdzałem jakie karty ten aparat obsługuje i był ten model... |
Sprobuj moze z nowszym firmware. Inaczej reklamacja.
|
|