|
forum.optyczne.pl
|
 |
Lampy błyskowe i oświetlenie - system do mocowania tła (Manfrotto, Quantuum, Fomei)?
lukx - Sro 27 Cze, 2012 Temat postu: system do mocowania tła (Manfrotto, Quantuum, Fomei)? Prosiłbym o pomoc przy wyborze systemu do mocowania tła. Nie wiem czy warto zapłacić wiecej za manfrotto ponad 900zl :
czy quantuum okolo 400zl:
fomei nie ma łacucha wiec nie jestem pewien ale za to jest torba.
komor - Sro 27 Cze, 2012
Nie oglądałem Manfrotto ani Fomei na oczy, ale widziałem przynajmniej ze dwa razy jakieś tanie chińskie systemy mocowania, gdzie ta poprzeczna rura po pewnym czasie eksploatacji wyginała się grawitacyjnie w dół i zwisała smętnym kalafiorem, uniemożliwiając normalne obracanie wałka z tłem, bo zamiast prostej poprzeczki była litera U.
W przypadku wąskiego tła rozkładanego okazjonalnie w domu nie ma to pewnie znaczenia, ale jeśli tło jest szersze i zawieszona na stałe w studio, to już pewnie dość istotne.
piwonia - Czw 28 Cze, 2012
Zdecydowanie jestem zdania, ze nie ma co przepłacać w takiej materii i kupować manfrotto.
Quantuum zdecydowanie wystarczy. Ich statywy do teł i uchwyty do mocowania są na tyle wytrzymałe, że nie ma co przepłacać.
|
|