forum.optyczne.pl

Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - NIKON COOLPIX L810 vs. Olympus SP-810 UZ

pit_mm - Pią 13 Lip, 2012
Temat postu: NIKON COOLPIX L810 vs. Olympus SP-810 UZ
Witam.

Zastanawiam się nad zakupem aparatu i wypatrzyłem sobie te oto dwa modele NIKON COOLPIX L810 i Olympus SP-810 UZ ale jak porównałem je na stronie to nie bardzo wiem który wybrać jeden ma większą rozdzielczość drugi z kolei ma lepszy zoom itd.
Czy lepiej akumulator dedykowany czy akumulatorki AA i jak to jest z tą stabilizacją obrazu w tych aparatach bo strasznie mi się ręce trzęsą a pić codziennie nie mogę ;)

Proszę doradźcie co lepiej kupić bo już zgłupiałem
Pozdrawiam Piotr

TomPL2 - Pią 13 Lip, 2012

14 a 16Mp - nieistotna różnica, a jak wypijesz, to juz w ogóle...
pit_mm - Pon 16 Lip, 2012

Witam ponownie.

Oprócz tych dwóch modeli NIKON COOLPIX L810 i Olympus SP-810 UZ wziąłem pod lupę jeszcze Fujifilm FinePix HS25 EXR.
Czy macie jakieś doświadczenie z tymi aparatami bo patrząc na to wszystko to można świra dostać.

co do Nikosia to przemawia cena i parametry są nawet ok, Olimp natomiast ma fajny zoom i podwójną stabilizację obrazu (z tego co wyczytałem) a co do Fuji to ma wizjer i ręczne ustawianie ostrości i trochę innych bajerów ale niepokojące jest ISO bo zaczyna się od 100 a pozostałe modele mają od 80 no i ma tylko elektroniczną stabilizację i czy ktoś wie jak ten model się sprawuje bo czytałem o poprzedniku ( model hs20) to podobno się grzał i wieszał czy ktoś wie jak jest w tym przypadku ??

http://www.optyczne.pl/po...=1530&add2=1400

jeśli ktoś może to prosiłbym o poradę na jakie parametry najlepiej zwrócić uwagę albo może jaki inny aparat lepiej wybrać

POMOCY

siosio - Pią 20 Lip, 2012

Szukaj aparatu z potrójną stabilizacją obrazu, bo będzie lipa :razz:
TomPL2 - Pią 20 Lip, 2012

pit_mm napisał/a:
... ale niepokojące jest ISO bo zaczyna się od 100 a pozostałe modele mają od 80...

No... a jakie jest niepokojące, że ma zoom tylko 30x :mrgreen: