forum.optyczne.pl

Sklepy i promocje - Canon cashback - pozytywne doświadczenia

komor - Wto 11 Gru, 2007
Temat postu: Canon cashback - pozytywne doświadczenia
Nie wiem czy dobrze, że piszę to w dziale serwisowym, ale w sumie dotyczy to obsługi klienta, więc może dobrze.

Chciałem poinformować, że dostałem właśnie od Canona obiecany cashback za kupiony obiektyw, ale wbrew temu co pisali niektórzy nie potrącono mi żadnych kosztów przelewu zagranicznego. Przelew przyszedł z Irlandii, w pełnej wysokości 380 zł, tak jak jest napisane na stronach Canona.
Zgłoszenie wysłałem 27 listopada (przesyłkę pocztową ze zgłoszeniem i kodami kreskowymi), kasa przyszła dziś, czyli 11 grudnia.

Paweł_G - Wto 11 Gru, 2007

O to faktycznie szybko poszlo. Ciekawe jak to bedzie u mnie ze zwrotem za 70-200L ktory powinien byc u mnie w piatek. Wysylam formularz jak najszybciej.
goltar - Wto 11 Gru, 2007

komor napisał/a:
ale wbrew temu co pisali niektórzy nie potrącono mi żadnych kosztów przelewu zagranicznego
masz racje, także dziś dostałem zwrot bez potrącenia kosztów przelewu ale w poprzedniej promocji pobierano taką opłatę - zmiana na plus :)
MM - Wto 11 Gru, 2007

Jutro wysyłam swój "liścik" za jedno szkiełko. Jeżeli nic nie potrącają to wpadnie prawie osiem stówek za nic :lol:
goltar - Wto 11 Gru, 2007

MM napisał/a:
Jutro wysyłam swój "liścik" za jedno szkiełko. Jeżeli nic nie potrącają to wpadnie prawie osiem stówek za nic
no wiesz, kupiłeś 70-200 2.8 IS i nie poczekałeś na test na optyczne ? :wink: tylko pozazdrościć zakupu :)
MM - Wto 11 Gru, 2007

Optyczni są super chłopaki, ale testy to ja sobie sam robię :lol:
Wybrałem spośród kilku tych L-ek i trafiłem na taką żyletę, że.... :shock:
Przez tydzień bawiłem się też 35L i choć szkło powala tym czego Arek nie zmierzy to chyba nie trafiłem w egzemplarz. Na dużych dziurach było tak sobie. Na szczęście tego jeszcze nie kupowałem.

5kbFlashMemory - Sro 12 Gru, 2007

Teraz też wysyłam papiery do Irlandii. Mam nadzieję, że nie będzie problemów. Kupiłem aparacik w europassat.com i mam dokument niemiecki ...
007areka - Sro 12 Gru, 2007

MM napisał/a:
.

...ty to masz dobrze z tymi swoimi dostawcami :)

007areka - Sro 12 Gru, 2007

007areka napisał/a:
MM napisał/a:
.

...ty to masz dobrze z tymi swoimi dostawcami :)

...ale z drugiej strony zle to swiadczy o L-kach,...zwlaszca ze to l-ki :( i jescze najwyzszej klasy :(

MM - Czw 13 Gru, 2007

Wszystkie były dobre, ja zwyczajnie wybrałem najlepszą :P
Paweł_G - Pią 14 Gru, 2007

Wczoraj przyszła do mnie L-ka 70-200 więc chciałbym się zabrać do realizacji zwrotu - ma ktoś z Was może konto w Mbanku bo za cholerę nie mogę znaleźć tego ich numeru IBAN?
MC - Pią 14 Gru, 2007

Paweł_G napisał/a:
Wczoraj przyszła do mnie L-ka 70-200 więc chciałbym się zabrać do realizacji zwrotu - ma ktoś z Was może konto w Mbanku bo za cholerę nie mogę znaleźć tego ich numeru IBAN?

Z ciekawosci sprawdzilem. Wystarczy na stronie mBanku w wyszukiwarce wpisac IBAN:
· pełny 26-cyfrowy numer rachunku odbiorcy przelewu i "PL" przed numerem rachunku /IBAN/
Moga tez pytac o kod SWIFT:
· kod BIC/SWIFT mBanku: BREXPLPWMBK

5kbFlashMemory - Pią 14 Gru, 2007

Można też wpisać IBAN w wyszukiwarkę na stronie mBanku powinny wyskoczyć informacje na ten temat...

Już nie musisz szukać:

Aby wykonać przelew z zagranicy na rachunek w mBanku, podaj:

· pełny 26-cyfrowy numer rachunku odbiorcy przelewu i "PL" przed numerem rachunku /IBAN/
· imię i nazwisko odbiorcy przelewu lub nazwa firmy w przypadku przelewu na rachunek firmowy (imię i nazwisko/ nazwa firmy odbiorcy musi być zgodne z numerem rachunku, w przeciwnym wypadku przelew będzie wstrzymywany do czasu wprowadzenia przez bank nadawcy korekty danych odbiorcy)
· adres odbiorcy przelewu
· tytuł przelewu
· kod BIC/SWIFT mBanku: BREXPLPWMBK
· nazwę i adres banku odbiorcy przelewu: BRE Bank S.A. INTERNET BANKING, al. Mickiewicza 10, 90-050 Łódź
· SORT CODE/numer rozliczeniowy - 11402004

Nie zauważyłem odpowiedzi ;) a tam będzie podwójnie....

Macie u mnie po browarze :) Kurcze nie tomny dziś jestem - szperam po tej ich stronie a zupełnie zapomniałem o opcji szukaj - trzeba iść zrobić kawe :P Dzięki raz jeszcze i pozdrawiam
MC - Pią 14 Gru, 2007

Paweł_G napisał/a:
Macie u mnie po browarze :) Kurcze nie tomny dziś jestem - szperam po tej ich stronie a zupełnie zapomniałem o opcji szukaj - trzeba iść zrobić kawe :P Dzięki raz jeszcze i pozdrawiam

Tak sie z tym browarem nie rozpedzaj, bo szwagierka w Szczecinie studiuje i bede mial motywacje, zeby ja odwiedzic :lol: :wink:

MC napisał/a:
Paweł_G napisał/a:

Tak sie z tym browarem nie rozpedzaj, bo szwagierka w Szczecinie studiuje i bede mial motywacje, zeby ja odwiedzic :lol: :wink:

Zapraszam

Neszama - Sro 10 Wrz, 2008

Witam wszystkich to mój pierwszy raz na tym forum i myśle że nie ostatni :mrgreen:
Mam do Was pytanie odnośnie cashbacka.
Canon otrzymał moje zgłoszenie 21 lipca 2008, napisali że mają 20 dni na zwrot kasy. Dziś jest już 10 września a kasy na koncie nie widać. Pisałem juzdo nich ale nie odpowiedzieli. Czy ktoś z was miał juz taką sytuację ?