|
forum.optyczne.pl
|
 |
Serwis sprzętu i usterki - Nikon, nie chce robić zdjęć,niebieska ramka przy kadrowaniu?
dziiidzia - Wto 24 Lip, 2012 Temat postu: Nikon, nie chce robić zdjęć,niebieska ramka przy kadrowaniu? Witam! Mam nikona, cyfrówka (3100). I ostatnio nie chce robić zdjęć. Przy kadrowaniu zawsze pokazywała się zielona ramka i cykał zdjęcia. Teraz kadruje na niebieski kwadracik i nie chce pstrykać, na zmianę łapie ostrość (czerwone kadrowanie) i za chwilkę jest niebieska ramka.. Czy ktoś wie co to może być? Przeglądałam ustawienia aparatu i wszystko jest tak jak było do tej pory. W instrukcji nie znalazłam żadnych wskazówek które mogły by wskazać o co mu chodzi że nie chce działać :( Może ktoś się spotkał z takim problemem??
POzdrawiaM
hijax_pl - Wto 24 Lip, 2012
Niebieski? Skąd niebieski?
dziiidzia - Wto 24 Lip, 2012
hijax_pl napisał/a: | Niebieski? Skąd niebieski? |
no jak się kadruje to jest kwadracik na czerwono jak łapie ostrość, na zielono jak robi zdjęcie, a teraz się pojawia ciągle niebieski kwadracik i mogę sobie przycickać i zdjęcia nie chce zrobić. jest kompletnie bezużyteczny!!! aparat się popsuł czy to może być kwestia ustawień?? miejsce na aparacie jest, akumulator naładowany... i nic ;/
hijax_pl - Wto 24 Lip, 2012
To serwis tylko pomóc może...
komor - Wto 24 Lip, 2012
dziiidzia, mówimy o lustrzance D3100 czy o jakimś kompakcie?
candy - Wto 24 Lip, 2012
raczej małpka,kwadracik mam też w małym Olku Mju
|
|