|
forum.optyczne.pl
|
 |
Wolne tematy - Leica M7 Tomasza Tomaszewskiego - allegro - ciekawostka
5kbFlashMemory - Sro 12 Gru, 2007 Temat postu: Leica M7 Tomasza Tomaszewskiego - allegro - ciekawostka http://www.allegro.pl/ite...szewskiego.html
Leica M7 #2777165
- własność Tomasza Tomaszewskiego, jednego z najbardziej znanych i utytułowanych polskich fotografów.
Nowy właściciel otrzyma wraz z aparatem wykonane nim zdjęcie w formacie 42 x 60cm, pochodzące ze słynnego cyklu "Gypsies", opublikowane w magazynie National Geographic i oczywiście sygnowane przez autora, oraz jego dedykację.
"Od dwudziestu lat pracuję dla magazynu National Geographic. Z dziewiętnastu historii, które opublikowałem w tym magazynie, większość była wykonana aparatami dalmierzowymi Leica.
W roku 2005 Leica obchodziła sześćdziesiąta rocznicę wprowadzenia na światowy rynek systemu M i zaproponowała, abym jako jeden z sześciu fotografów reprezentował tę firmę podczas wystaw fotograficznych w galeriach w Niemczech, Japonii i USA. Było to dla mnie niezwykłym wyróżnieniem, bowiem moje zdjęcia, wykonane właśnie Leiką M, wisiały obok fotografii Henri Cartier Bressona.
Model Leica M7, o numerze korpusu 2777165, zakupiony został w 2002 roku w USA, w ekskluzywnym sklepie dla zawodowych fotografów Eli Kurland Photographic, który znany jest z tego, że wystawia do sprzedaży pojedyncze egzemplarze sprzętu fotograficznego, wszechstronnie sprawdzone przez własnych specjalistów.
Aparat ten podróżował ze mną przez Filipiny, Indie, Anglię, Francję i Hiszpanię, gdzie pracowałem nad kolejnymi reportażami dla National Geographic Magazine.
Mam nadzieję, że właśnie ten aparat będzie dalej przynosił radość podczas fotografowania oraz pozwoli nowemu właścicielowi na wykonanie unikalnych, znakomitych zdjęć."
Tomasz Tomaszewski
www.tomasztomaszewski.com
muad - Czw 27 Gru, 2007
wylicytowana cena to..... 16 010,00 zł
igorax - Czw 27 Gru, 2007
muad napisał/a: | wylicytowana cena to..... 16 010,00 zł |
...trzeba byc niezlym wariatem
muad - Pią 28 Gru, 2007
Albo wielkim pasjonatem
maziek - Pią 28 Gru, 2007
Albo sobie chłodno skalkulować niezły biznes za 10-20 lat...
MC - Pią 28 Gru, 2007
Czy ja wiem czy niezly biznes?
Toc to juz grat bedzie
Tyle, ze uzywal go znany fotograf. Ale od tego nowy wlasciciel nie bedzie robil cudnych zdjec.
pdf100 - Pią 28 Gru, 2007
zapłacił bym nawe 20k gdybym miał nadmiar kasy...
Monastor - Pią 28 Gru, 2007
Mogę Wam sprzedać mój stary kompakt za marne 5000. Kiedy już stanę się znanym i cenionym fotografem opchniecie go z powodzeniem za 16 000. To świetna okazja! Jacyś chętni?
Mogę nawet wydrapać na nim imię i nazwisko
Arv - Pią 28 Gru, 2007
pdf100 napisał/a: | zapłaciłbym nawet 20k gdybym miał nadmiar kasy... |
Ale ze względu na nadmiar kasy, poprzedniego właściciela, czy po prostu lubisz dalmierzówki ?
igorax - Sob 29 Gru, 2007
muad napisał/a: | Albo wielkim pasjonatem |
trudno mi to pojac, byc moze jestem ignorantem, ale gdybym juz mial tyle pieniedzy przeznaczyc na taki cel to nie kupilbym tego aparatu, tylko kilka zdjec T.Tomaszewskiego.... i cieszyl oko jego pracami a nie tym czymm je zrobil - co samo w sobie atrakcyjne jest, fakt, ale tylko pod wzgledem design'u
maziek - Sob 29 Gru, 2007
MC napisał/a: | Czy ja wiem czy niezly biznes? | Skoro grzebień Lennona można opchnąć za pół miliona dolarów... Zależy jak sławny będzie pan Tomaszewski za 10-20 lat. Co prawda nie jest rockmanem ale...
pdf100 - Sob 29 Gru, 2007
Arv napisał/a: | pdf100 napisał/a: | zapłaciłbym nawet 20k gdybym miał nadmiar kasy... |
Ale ze względu na nadmiar kasy, poprzedniego właściciela, czy po prostu lubisz dalmierzówki ? |
przez nadmiar kasy...
|
|