forum.optyczne.pl

Serwis sprzętu i usterki - Odgięta blaszka czytnika karty pamięci w SONY NEX-5

aROeHEmiX - Pią 03 Sie, 2012
Temat postu: Odgięta blaszka czytnika karty pamięci w SONY NEX-5
Witam wszystkich użytkowników serwisu.
Zgłaszam się z problemem po raz pierwszy i mam nadzieje na jakieś podpowiedzi.
Zacznijmy od tego że mam na imię Damian mam 21lat i jestem posiadaczem aparatu SONY NEX5. Aktualnie aparat znajduje sie w serwisie w Dublinie gdzie za naprawę wygiętej jednej blaszki służącej do odczytu oraz zapisu danych na karcie, zażyczono sobie 130e. Cena troszkę mnie przerosła, ponieważ myślałem że to nic poważnego. Uszkodzenie powstało podczas obalenia statywu wraz z kamerą. Próbując sam to naprawić pogorszyłem tym sytuacje. Karta gwarancyjna jest do niczego przydatna z tego względu ze w serwisie sony nie było możliwości naprawy bez zakupu w bezpośrednim sklepie. Próbowałem zaczerpnąć pomocy w sewisie od komórek, nawigacji, zegarmistrzów, lecz nikt nie chciał się tego podjąć. Mieszkam w Irlandii i mało rozumnych ludzi to nie mało. Więc moje pytanie do was, czy istnieje jakaś metoda naprawy?

Był bym bardzo wdzięczny ponieważ dzięki kamerze zarabiam i chciał bym to kontynuować.
Wykonuje program zwiący sie Słówkilka na youtube ( www.youtube.com/aroehemix )http://www.youtube.com/aroehemix

Czekam na jakie kolwiek wskazówki ;) )
Pozdrawiam Damian.