|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze lustrzanki cyfrowej - Canon 650d pomoc
Jarpo16x - Nie 05 Sie, 2012 Temat postu: Canon 650d pomoc Witam . Zdecydowałem,że kupię ten oto aparat. Body kosztuje 3100 zł, a 600d z kitem kosztuje 2600. 60 d kosztuje 3999 . Może ktoś mnie jeszcze przekona ,że jednak nie warto???Chciałem się zapytać czy mam kupować ten aparat z kitem za 3400zł czy kupić body i obiektyw ?Jak obiektyw to jaki . Chcę fotografować gwiazdy , księżyc, przyroda, bociany , ludzie i nagrywać filmy . Czytałem,że 650 d ma auto stabilizację jako pierwszy z tych aparatów?To znaczy ,że podczas nagrywania filmów już nie ma problemu z gubieniem ostrości???Czy tą funkcję ma 60d?? Co lepszego ma 60d czego nie ma 650d?? Wiem , że pytania napisane trochę chaotycznie ale sądzę, że da się zrozumieć . Pozdrawiam
lotofag - Nie 05 Sie, 2012 Temat postu: Re: Canon 650d pomoc
Jarpo16x napisał/a: | Witam . Zdecydowałem,że kupię ten oto aparat. Body kosztuje 3100 zł, a 600d z kitem kosztuje 2600. 60 d kosztuje 3999 . Może ktoś mnie jeszcze przekona ,że jednak nie warto??? |
Nie oczekuj, że ktoś będzie za Ciebie wybierał. To chyba Twoje pieniądze, nie?
Jarpo16x napisał/a: |
Chciałem się zapytać czy mam kupować ten aparat z kitem za 3400zł czy kupić body i obiektyw ? |
Masło maślane, poza tym jak wyżej.
Jak obiektyw to jaki . Chcę fotografować gwiazdy , księżyc, przyroda, bociany , ludzie i nagrywać filmy . |
Czyli mydło i powidło. Moja rada - w tej chwili po prostu chcesz kupić lustrzankę i trzaskać foty na prawo i lewo, nie jesteś w stanie określić co Ci tak naprawdę będzie potrzebne bo nie masz żadnego doświadczenia, zapewne nieświadomie trywializujesz wiele rzeczy lub wydaje Ci się że same się zrobią, ale jesteś po prostu napalony na taki sprzęt - kup sobie któryś z tych korpusów Canona ze szkłem np. 18-135, reszta wyjdzie w praniu, być może Cię wciągnie, być może rzucisz to szybciej niż myslisz...
Czytałem,że 650 d ma auto stabilizację jako pierwszy z tych aparatów?To znaczy ,że podczas nagrywania filmów już nie ma problemu z gubieniem ostrości??? |
Co lepszego ma 60d czego nie ma 650d?? |
Przede wszystkim lepszą ergonomię. A czy to będzie dla Ciebie istotne, to inna sprawa.
mozer - Nie 05 Sie, 2012
Jarpo16x napisał/a: | Wiem , że pytania napisane trochę chaotycznie ale sądzę, że da się zrozumieć . |
A ja sądzę, że z szacunku dla osób to czytających dało się to napisać mniej chaotycznie zamiast stwierdzać, że jest napisane chaotycznie
Brzmi to jak z tego dowcipu o liście, w którym jest napisane "chciałem ci przesłać pieniądze, ale już zakleiłem kopertę"
,
Jarpo16x napisał/a: | Może ktoś mnie jeszcze przekona ,że jednak nie warto? |
Że co nie warto? Kupować 600D czy 60D?
Sprecyzuj co to jest "fotografowanie gwiazd", "ludzi", "przyrody". Wybierasz się na safari, do puszczy, do zoo, na spacer po parku?
Do fotografowania Księżyca to przydałby się przede wszystkim obiektyw o ogniskowej przynajmniej 400 mm.
forrest - Nie 05 Sie, 2012 Temat postu: Re: Canon 650d pomoc
Jarpo16x napisał/a: | . 60 d kosztuje 3999 . |
Hmm. Ja tu widzę co innego.
moronica - Nie 05 Sie, 2012
forrest, na redcoona sie tu juz skarzyli, np ze aparat byl z niemieckiej dystrybucji wiec polski serwis sie nie chcial nim zajac
forrest - Wto 07 Sie, 2012
Wiem tylko że redcoon to obecnie internetowe ramię MM i Saturna, marek obecnych na naszym rynku, ale to o czym mówisz moronica też "obiło" mi się o oczy.
|
|