|
forum.optyczne.pl
|
 |
Obiektywy fotograficzne - obiektyw nikor lens af-5 dx vr 18-200 f/3,5-5,6g if-ed
motozbyt - Pią 14 Gru, 2007 Temat postu: obiektyw nikor lens af-5 dx vr 18-200 f/3,5-5,6g if-ed mam problem ,prosze o wyjasnienie czy to normalne ze przy robieniu
zdjecia obiektywem jak wyzej pionowo w dol lub w gore obiektyw
wysuwa sie sam. dzwonilem do serwisu powiedziano mi ze wzgledu
na dlugosc obiektywu jest to normalny objaw
pozdrawiam
jaad75 - Pią 14 Gru, 2007
Należy okleić obiektyw starą gumą do żucia - to bardzo pomaga, zwłaszcza, jeżeli guma była miętowa...
benetnash - Pią 14 Gru, 2007
raczej tak
motozbyt - Pią 14 Gru, 2007 Temat postu: odpowiedz dla jaad 75 OCZEKIWALEM FACHOWEJ ODPOWIEDZI - DOSTALEM ODPOWIEDZ
OD " BEZWOZGOWCA " . TA GUMA DO ZUCIA " MIETOWA ZAKLEILA
PRAWDPOPODNIE TWOJE SZARE KOMORY/ JEZELI JE MASZ ?/
ADMINISTATORA PROSZE O ZAJECIE STANOWISKA
SFRUSTROWANY
P_M_ - Pią 14 Gru, 2007 Temat postu: Re: odpowiedz dla jaad 75
motozbyt napisał/a: | OCZEKIWALEM FACHOWEJ ODPOWIEDZI - DOSTALEM ODPOWIEDZ
SFRUSTROWANY |
Irytowanie sie nic nie da. Ten typ tak ma.
Superzoomy potrafia sie wysuwac. W taki polozeniu musisz przytrzymywac reka pierscien zmiany ogniskowej. Takie sa uroki tego typu obiektywow.
RobertO - Pią 14 Gru, 2007
jaad75 napisał/a: | Należy okleić obiektyw starą gumą do żucia - to bardzo pomaga, zwłaszcza, jeżeli guma była miętowa... |
jaad75 - bede wdzieczny za bardziej powazne podchodzenie do tematu dyskusji, bo tego typu wypowiedzi nic nie wnosza,
a kolege motozbyt prosze o powstrzymanie sie od uzywania epitetow
MM - Pią 14 Gru, 2007
Jakby kolega MOTOZBYT pisał w normalnej polszczyźnie i z większym sensem to po pierwsze łatwiej by było ten tekst przeczytać a po drugie łączyłby się w logiczną całość. Tak jak teraz to jest to typowa internetowa nowomowa będąca lekkim bełkotem dla człowieka wychowanego na książkach. Doradzam większą precyzję i przejrzystość w formułowaniu swoich pytań.
Co do 18-200 to ten obiektyw ma taką nieprzyjemną przypadłość, choć wcale to nie jest takie normalne zjawisko. Ciekawy tylko jestem jak to ten obiektyw się wysuwa w czasie robienia zdjęć pionowo w górę...
komar_kzy - Nie 16 Gru, 2007
MM, opada Ci wtedy na oczy i musisz go brwiami podtrzymywać
MM - Nie 16 Gru, 2007
komar_kzy napisał/a: | MM, opada Ci wtedy na oczy i musisz go brwiami podtrzymywać |
Ja tam widzę delikatną różnicę pomiędzy wysuwaniem a opadaniem panie dociekliwy
Na szczęście z tymi stanami jeszcze nie mam problemów
komar_kzy - Pon 17 Gru, 2007
Miałem na myśli wysuwa sie ku dołowi ;P
To dobrze Zobaczymy jak bedziemy mieli po 8*-dziesiat lat jak beda te sprawy wyglądały
vdr - Pon 17 Gru, 2007 Temat postu: Re: odpowiedz dla jaad 75
motozbyt napisał/a: | OCZEKIWALEM FACHOWEJ ODPOWIEDZI - DOSTALEM ODPOWIEDZ
SFRUSTROWANY |
polecam szklankę zimnej wody. a jak nie pomoże, zapisz się na forum frustratów.
MC - Pon 17 Gru, 2007
Moze to troche nie na temat, ale czy ktos wie co oznacza termin "bezwozgowiec"? Bo nie wiem czy jaad powinien sie ucieszyc czy obrazic
|
|