|
forum.optyczne.pl
|
 |
Serwis sprzętu i usterki - Długi czas zapisu zdjęcia przy długim czasie Canon 40
entergrom - Wto 14 Sie, 2012 Temat postu: Długi czas zapisu zdjęcia przy długim czasie Canon 40 Witam. Od pewnego czasu mam taki problem z Canonem 40 D.
Podczas robienia zdjęć na długim czasie rzędu 30 sekund zapis zdjęcia trwa koło 40 sekund niezależnie od karty.
Nie wiecie od czego to zależy?
komor - Wto 14 Sie, 2012
Włączone masz w Custom Functions odszumianie zdjęcia na długim czasie. Odejmowany jest dark (ciemna klatka) czyli taki „zapis” trwa dokładnie tyle, co czas ekspozycji, plus realny czas samego zapisu.
C.Fn. II 1, strona 156 anglojęzycznej instrukcji.
mozer - Wto 14 Sie, 2012
Hm. No tak, ale 10 sekund sam zapis - to dziwne. Na pewno dobrze zmierzyłeś czas?
candy - Wto 14 Sie, 2012
Mam tak samo w mojej 40stce,widocznie ten typ tak ma
komor - Sro 15 Sie, 2012
candy napisał/a: | widocznie ten typ tak ma |
Nie ten typ tak ma, candy, tylko RTFM.
komor napisał/a: | C.Fn. II 1, strona 156 anglojęzycznej instrukcji. |
Usjwo - Sro 15 Sie, 2012
komor napisał/a: | candy napisał/a: | widocznie ten typ tak ma |
Nie ten typ tak ma, candy, tylko RTFM.
komor napisał/a: | C.Fn. II 1, strona 156 anglojęzycznej instrukcji. |
|
Cytat: | After the picture is taken, the noise reduction process will take the same amount of time as the exposure. You cannot take another picture until the noise reduction process is completed |
Naswietlanie 30s, dark 30s, zapis 10s - to jednak chyba troche za dlugo
komor - Sro 15 Sie, 2012
Usjwo, może pytający niedokładnie zmierzył, nie wiem, w każdym razie ja mam to u siebie wyłączone i zdjęcia mogę robić jedno za drugim, nawet przy ekspozycjach 30 s czy 3 min. A „problem” pierwszy raz bodaj jeszcze na 400D, gdzie jest identyczna funkcja, o ile mnie pamięć nie zawodzi.
entergrom - Pią 17 Sie, 2012
sorry że dopiero teraz ale byłem w górach.
Dzięki za pomoc już wszystko śmiga
candy - Pią 17 Sie, 2012
Niestety ja mam funkcję redukcji szumów włączoną bo mam hot spoty na matrycy i na zdjęciach pojawia mi się cała droga mleczna bez redukcji...
|
|