|
forum.optyczne.pl
|
 |
Wolne tematy - Co na początek dla amatora ?
rafal.adamczyk - Wto 14 Sie, 2012 Temat postu: Co na początek dla amatora ? Witam, czy jest na forum ktoś z okolic Edynburga lub Glasgow ? Poszukuję fotografa, który wziąłby pod swoje skrzydła amatora z własnym sprzętem. Nie oczękuję w zamian zapłaty - chciałbym poznać tajniki pracy w studio, z oświetleniem etc. Może przydam się z własną puszką jako "drugi" na imprezach ? Ciężko samemu.
Sprzęt jakim dysponuję to:
5D MII + 16-35 2,8L, 28-70 2.8L, 70-200 2.8L IS II
Lampa Metz 58 AF-2
2x Bowens 500R (softbox z parasolką wyzwalane przez PW II)
Interesuje mnie współpraca na weekendy, bo od poniedziałku do piątku pracuję.
Dziękuję
elijah - Wto 11 Gru, 2012
"nie oczekuje zaplaty"... no to sie usmiechnalem, zaplaty za co, ze ktos Cie bedzie uczyl jak radzic sobie ze sprzetem?
Niestety, w tym swiecie to nie dziala w ten sposob ))
Mam kolezanke w Edynburgu ktora ma lata doswiadczenia w fotografii, jesli chcesz napisz mi maila na PW to dam Ci jej namiary.
maziek - Wto 11 Gru, 2012 Temat postu: Re: Co na początek dla amatora ?
rafal.adamczyk napisał/a: | Poszukuję fotografa, który wziąłby pod swoje skrzydła amatora z własnym sprzętem. Nie oczękuję w zamian zapłaty... | Dzisus, znów zalałem sobie klawiaturę... .
mozer - Wto 11 Gru, 2012
Ludzie, przecież to też praca...
Czy naprawdę w Polsce jest takie dziwne, że za staż można dostawać wynagrodzenie?
Dla mnie to porażka...
pioroon - Wto 11 Gru, 2012
Mnie też to dziwi. Znam ludzi co na stażach wyciągali grubą kasę (jak na staż po kilka tysięcy pln miesięcznie).
Z fotografią jest tylko ten 'problem', że po takim przyuczeniu sam tworzysz sobie konkurencję.
A mozer pewnie myśli o staaaaarych czasach, gdzie "najlepszego" syna dawał ojciec do kowala i dawał mu za to grubą kasę (ojciec kowalowi)
mozer - Wto 11 Gru, 2012
pioroon, nie jestem aż tak stary Mi się wydaje dosyć normalne, że chociażby za potrzymanie blendy asystentowi się płaci... Oczywiście układ praca za wiedzę (nie mylić z "praca za seks" ) jest jak najbardziej ok, ale nie widzę nic dziwnego w tym, że kolega pisze, że może pracować bez dodatkowego wynagrodzenia.
dcs - Wto 11 Gru, 2012
mozer,
Tylu mężczyzn wynosi śmieci, przynosi swoim kobietom mamuta... -Nie widzę w tym nic złego.
mozer - Wto 11 Gru, 2012
dcs, nie mam pojęcia co chciałeś przekazać tą wypowiedzią...
dcs - Wto 11 Gru, 2012
mozer napisał/a: | "praca za seks" |
pioroon - Wto 11 Gru, 2012
dcs napisał/a: | mozer napisał/a: | "praca za seks" |
|
+ kooperacja z nową stopką ... co dobrze świadczy
maziek - Sro 12 Gru, 2012
mozer napisał/a: | Ludzie, przecież to też praca... | Mozer, nie strosz się, nikt nie twierdzi że nie. Rafałowi wyszło śmiesznie to ogłoszenie - moim zdaniem. Czyta się je "hej chciałbym się pobawić w twoim studiu i poprzeszkadzać ci w robocie - i nawet nie oczekuję w zamian zapłaty" . Odrobina luzu, tylko troszkę ironii i autoironii i będzie nam lepiej ... Rafał się chyba na mnie nie obraził za to?
mozer - Sro 12 Gru, 2012
maziek, ja się nie stroszę, tylko mnie nie śmieszy to ogłoszenie jakoś. Kolega przecież oferuje swój sprzęt, pomoc itp. Poza tym wydaje mi się, że jednak ma jakieś tam doświadczenie...
adamtomas - Nie 22 Wrz, 2013
W każdym bądź razie ciekawe czy kogoś na swojego "zwierzchnika" znalazł ?
pioroon - Czw 26 Wrz, 2013
Parzy kawę koziemu
Dobra nie zaczynam tematu
mozer - Czw 26 Wrz, 2013
apoloniusz - Wto 29 Paź, 2013
to chyba taka wymiana trochę, nie rozumiem tej burzy. Młody zyskuje doświadczenie i porady, a doświadczony fotograf pomoc.
major_33 - Pon 25 Lis, 2013
W innych branżach, gdzie "hoduje się konkurencje" za wyszkolenie płacą np stowarzyszenia rzemieślnicze.
|
|