forum.optyczne.pl

Serwis sprzętu i usterki - Aparat nie chce się wyłączyć - Canon 500D

wikaq - Pią 17 Sie, 2012
Temat postu: Aparat nie chce się wyłączyć - Canon 500D
Jak w temacie. Krótkie wprowadzenie do problemu: aparat pracował czynnie pół dnia, tj. były robione zdjęcia+nagrywane filmy HD. Następnego dnia rano, podłączyłam kartę do laptopa (nie swojego, ale dodam, że wirusów nie było, a karta w innym aparacie-ten sam model, dzialala bez zarzutów). Napomknę, że aparat 5min przed zrzucaniem zdjęć na lap był sprawny. Po 30 minutach od ich zgrania próbuję włączyć aparat i.. nic. Parę razy zapaliła się czerwona lampka, która podświetla się zawsze, gdy wykonuję jakąś czynność na aparacie. Bateria, obiektywy, karta-sprawne. Żadnych śladów zewnętrznych. Kompletne zero pomysłów, a właściwie świta jeden, mogło paść oprogramowanie? Proszę o pilną pomoc, chcę jak najszybciej móc na nim pracować, a gdy oddam go do serwisu pewnie będę czekała wieki..
Z góry dziękuję! :)

mozer - Pią 17 Sie, 2012

wikaq, ech, to trudno powiedzieć - dużo jest możliwości. Skąd wiesz, że bateria sprawna? Spróbuj go włączyć bez obiektywu i bez karty.
wikaq - Pią 17 Sie, 2012

baterie mam dwie-sprawdzone w tym samym modelu aparatu, działają. Próbowałam, nadal nic..
mozer - Pią 17 Sie, 2012

wikaq, to nowy aparat? Jeśli tak, to wymień w sklepie na inny egzemplarz. Jeśli jest na gwarancji, to jednak oddałbym do serwisu...
4motion - Nie 19 Sie, 2012

500D to może już chyba być po gwarancji.
wikaq - Sro 22 Sie, 2012

oddałam do serwisu, musiałam się z nim rozstać na 14 dni.. niestety, był już po gwarancji.