|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Aparat kompaktowy do 1300 złotych
Hookie - Pią 24 Sie, 2012 Temat postu: Aparat kompaktowy do 1300 złotych Jest to mój pierwszy post na forum, więc: cześć wszystkim!
Od jakiegoś czasu chcę kupić aparat kompaktowy. Chcę, ale miotam się pomiędzy testami i opiniami i nie mogę dojść do żadnego ładu. Moje wymagania wymienię w kilku podpunktach. Wszystkie warunki muszą zostać spełnione.
- cena do 1300 złotych (no wiadomo, że jak będzie coś ekstra za 1350 to nie wzgardzę)
- ruchomy wyświetlacz (do zdjęć z ręki)
- względnie niski szum, a co za tym idzie niezgorsza jakość zdjęć
- dobra jakość nagrań wideo (tutaj Sony HX9v mi się bardzo spodobał, ale zdjęcia robi kiepskie i ekranu ruchomego nie ma)
- bajery typu HDR to mile widziany, acz niekonieczny dodatek.
Z góry dziękuję za okazaną mi pomoc. Nie mam swoich typów, bo prawdę mówiąc nie znalazłem nic, co spełniałoby wszystkie moje warunki.
marcin.mmz - Nie 26 Sie, 2012
Wiesz co, kolego stałem jeszcze niedawno przed tym samym dylematem, szukałem też aparatu w tych granicach cenowych i po miesiącu poszukiwań stwierdziłem że w każdym jest coś nie tak, postanowiłem dołożyć niecałe 4 stówki i kupić panasonica fz150, poczytaj sobie troche o nim w internecie a napewno ci się spodoba. Tzn. ja jeszcze nie kupiłem więc nie wypowiem się osobiście jaki on jest ale decyzja podjęta na 100%.
Hookie - Nie 26 Sie, 2012
Obejrzałem na Vimeo przykładowe filmy i jakość chyba niższa niż w HX9V, ale wygląda znośnie. To jest całkiem fajny aparat, ale jednak dość duży. Moja wina, bo nie napisałem, że chciałbym żeby nie zabijał rozmiarem.
ammis - Wto 28 Sie, 2012
do kręcenia filmów dobry jest też lumix tz30 - tu jest filmik nakręcony nim w całości: http://www.youtube.com/watch?v=jJKdYa-7wiU a sprzęt nie jest duży najlepszy z lumixów jest gx1 no ale to już większa kasa
|
|