forum.optyczne.pl

Lornetki - Porównanie Vixen New Foresta 8x56 i Vixen Atrek 8x56

profes - Czw 30 Sie, 2012
Temat postu: Porównanie Vixen New Foresta 8x56 i Vixen Atrek 8x56
Zakładam osobny wątek, bo to ciekawy test, trochę inny od tych jakie robi się na optyczne.pl.
Porównanie Vixen New Foresta i Vixen Atrek. Jako referencja użyta była Zeiss 8x56 FL.

Wrzucam link do najlepszego tłumaczenia z japońskiego na angielski jakie udało mi się zrobić.

http://translate.google.c...F-8&sl=js&tl=en

Swoją drogą bardzo ciekawy serwis z duża ilością rożnych testów i porównań, więc może zaciekawi forumowiczów.

paweye - Pią 31 Sie, 2012

Używam Vixena New Foresta 8x56 na polowaniach od kilku miesięcy i owszem może i troszkę gubi ostrość na brzegach ale mi to nie przeszkadza. W nocy jeśli słychać, a nie widać wystarczy w kierunku gdzie słychać zwierza przyłożyć do oka i wszystko robi się jasne i widoczne, a wystarczy na prawdę niewiele światła z otoczenia żeby rozpoznać cel. Wygodny w użytkowaniu i bardzo duże pole widzenia ma. W porównaniu do DO 8x56ED o takin samym podobno polu widzenia to w DO chyba ktoś kłamie. W nocy DO z ED jest słabsza ,a Vixen kładzie ją na łopatki, kontrast i transmisja światła bardzo dobra jak za takie pieniądze (ok.1300zł). Pozdrawiam DB
Paweł Ros - Nie 15 Wrz, 2013

Profes - czy możesz napisać jaka jest różnica między nikon ex 10x50 a new forest 8x56 , bo też się czaję na foresta , w ex-ie denerwują mnie odblaski.