|
forum.optyczne.pl
|
 |
Obiektywy fotograficzne - Test obiektywu Fujinon XF 35 mm f/1.4 R
Arek - Pon 03 Wrz, 2012 Temat postu: Test obiektywu Fujinon XF 35 mm f/1.4 R Zapraszam do lektury!
http://www.optyczne.pl/in...ywu&test_ob=270
Arek
tadeusz69 - Pon 03 Wrz, 2012
dzięki za test ! Czy dla celności AF może mieć znaczenie jakiego używa się wizjera ? Czy zapowiadane dla X Pro 1 Firmware może wyeliminować te pomyłki z nastawieniem ostrości ?
dcs - Pon 03 Wrz, 2012
Czy wciąż można przejechać przy ręcznym nastawianiu ostrości poza graniczne odległości?
Arek - Pon 03 Wrz, 2012
Tak. Na wyświetlaczu pokazuje się skala do 0.1 metra.
dcs - Pon 03 Wrz, 2012
Arek,
Jak się bawiłem, można było przekręcić pierścień poza nieskończoność i aparat tą pozycję zapamiętywał. Żeby następnie móc zmienić odległość na mniejszą trzeba było "na pusto" pokręcić /bez fizycznej zmiany nastawionej odległości/ zanim wróciło się na ową nieskończoność i można było zmniejszać odległość.
Arek - Pon 03 Wrz, 2012
Ja zobaczyłem inną denerwującą rzecz jak robiłem komę. Szlag mnie normalnie trafiał. Zawsze precyzyjnie cyzeluję ustawianie ostrości często na manualu, żeby mieć punkcik. Robię zdjęcie. Oglądam je na wyświetlaczu i po przyciśnięciu przycisku play aparat sam z siebie (i to losowo, bo raz to się działo, a raz nie) rusza ogniskiem! I to w trybie manual focus. Precyzyjnie ustawianą ostrość szlag trafia...
|
|