forum.optyczne.pl

Pomagamy w wyborze obiektywu - Canon 400D a Tamron SP 70-300 f/4-5.6 Di VC USD

aluta87 - Sro 05 Wrz, 2012
Temat postu: Canon 400D a Tamron SP 70-300 f/4-5.6 Di VC USD
Witam, mam jedno krótkie pytanie.
Posiadam Canona 400D i już w 70% jestem zdecydowana kupić do niego obiektyw Tamron SP 70-300 f/4-5.6 Di VC USD...dużo czytałam na jego temat i uważam że spełniał by on wszystkie moje wymagania i potrzeby
Tylko czy on będzie dobrze współgrał z canonem 400D?
Czy to jakie jest body ma wpływ na pracę obiektywu?
Będę wdzięczna za wszelkie opinie
Pozdrawiam

mozer - Sro 05 Wrz, 2012

aluta87, będzie współgrał, ale oczywiście wiadomo, że im body z wyższej półki, tym lepiej będzie działał AF i pomiar światła.
MaciekNorth - Sob 08 Wrz, 2012

Wczoraj testowałem tego Tamrona z mocowaniem Sony czyli bez VC. Muszę napisać że obrazek daje ostry jak diabli i choćby dlatego jest wart uwagi. AF bardzo celny, choć minimalnie jestem zawiedziony prędkością napędu USD, bo ostrzy niewiele szybciej niż obiektywy na śrubokręcie. Ale miły pan który wypożyczał obiektywy, a który obeznany jest ze wszystkimi ich wersjami zapewnił że pod Canonem i Nikonem AF jest trochę szybszy.
MM - Sob 08 Wrz, 2012

MaciekNorth napisał/a:
Muszę napisać że obrazek daje ostry jak diabli

Bez przesady z tą diabelską ostrością. To jest dobra amatorska ostrość klasy 70-300, ale diabelską to mają dopiero długie profi stałki :wink: Szkło jest szybsze na N i C, bo te systemy generalnie mają dużo szybszy i precyzyjniejszy AF niż Sony, dlatego to nie powinno dziwić. AF jest szybki na Canonie i z pewnością szybszy niż przy 70-300 IS USM.