|
forum.optyczne.pl
|
 |
Warsztat foto, literatura, teoria, art - Ustawienia lampy speedlite 430 ex
Arkowal - Czw 06 Wrz, 2012 Temat postu: Ustawienia lampy speedlite 430 ex Mam pewien problem,otóż zakupiłem dziś lampę canon speedlite 430ex i chciałbym sie dowidzieć czy jest taka możliwość użycia tej lampy zdiętej z body nie uzywając lampy głównej z aparatu.Nie chciałbym uzywać lampy wbudowanej a tylko tą dodatkową ustawioną na ziemi podswietlić obiekt?Jeśli się da to co powinienem zrobić?Z góry dzieki
mozer - Czw 06 Wrz, 2012
Arkowal, a jaki masz aparat?
Arkowal - Czw 06 Wrz, 2012
Canon EOS 60D,lampa canon speedlite 430 EX
mozer - Czw 06 Wrz, 2012
Arkowal, to proponuję zapoznać się z instrukcją obsługi i rozdziałem dotyczącym bezprzewodowego sterowania lampami...
4motion - Czw 06 Wrz, 2012
mozer napisał/a: | Arkowal, to proponuję zapoznać się z instrukcją obsługi i rozdziałem dotyczącym bezprzewodowego sterowania lampami... |
Dokładnie.
Też miałem ten problem oczywiście nie da się ustawić aby lampa aparatu nie błysła ale można żeby tylko dała błysk sterujący. Przede wszystkim pobaw się i obadaj wszystkie możliwości to będziesz wiedział najlepiej. Też mam 60d +430ex
4motin dzięki ,może podpowiesz mi jak powininem ustawić aparat,aby lampa wbudowana dała błysk sterujący a drugą ustawił sobie w odpowiednim miejscu aby mi lekko podświetliła pierwszy plan?
mozer - Czw 06 Wrz, 2012
Arkowal, naprawdę nie ma tego w instrukcji?
mozer,no tego nie ma
4motion - Czw 06 Wrz, 2012
Nie mam teraz dostępu do aparatu a nie pamiętam. Pokombinuj z ustawieniami. dojdziesz do tego zawsze możesz maksymalnie zmniejszyć siłę błysku lampy wbudowanej .
|
|