forum.optyczne.pl

Warsztat foto, literatura, teoria, art - Ustawienia lampy speedlite 430 ex

Arkowal - Czw 06 Wrz, 2012
Temat postu: Ustawienia lampy speedlite 430 ex
Mam pewien problem,otóż zakupiłem dziś lampę canon speedlite 430ex i chciałbym sie dowidzieć czy jest taka możliwość użycia tej lampy zdiętej z body nie uzywając lampy głównej z aparatu.Nie chciałbym uzywać lampy wbudowanej a tylko tą dodatkową ustawioną na ziemi podswietlić obiekt?Jeśli się da to co powinienem zrobić?Z góry dzieki
mozer - Czw 06 Wrz, 2012

Arkowal, a jaki masz aparat?

Canon EOS 60D,lampa canon speedlite 430 EX
mozer - Czw 06 Wrz, 2012

Arkowal, to proponuję zapoznać się z instrukcją obsługi i rozdziałem dotyczącym bezprzewodowego sterowania lampami...
4motion - Czw 06 Wrz, 2012

mozer napisał/a:
Arkowal, to proponuję zapoznać się z instrukcją obsługi i rozdziałem dotyczącym bezprzewodowego sterowania lampami...

Dokładnie.
Też miałem ten problem oczywiście nie da się ustawić aby lampa aparatu nie błysła ale można żeby tylko dała błysk sterujący. Przede wszystkim pobaw się i obadaj wszystkie możliwości to będziesz wiedział najlepiej. Też mam 60d +430ex

4motin dzięki :razz: ,może podpowiesz mi jak powininem ustawić aparat,aby lampa wbudowana dała błysk sterujący a drugą ustawił sobie w odpowiednim miejscu aby mi lekko podświetliła pierwszy plan?
mozer - Czw 06 Wrz, 2012

Arkowal, naprawdę nie ma tego w instrukcji? :P

mozer,no tego nie ma :mad:
4motion - Czw 06 Wrz, 2012

Nie mam teraz dostępu do aparatu a nie pamiętam. Pokombinuj z ustawieniami. dojdziesz do tego zawsze możesz maksymalnie zmniejszyć siłę błysku lampy wbudowanej :) .