forum.optyczne.pl

Serwis sprzętu i usterki - Nikon D5000, problem z softem czy coś poważniejszego?

Niewczas7 - Pon 10 Wrz, 2012
Temat postu: Nikon D5000, problem z softem czy coś poważniejszego?
Witam! Mam problem z Nikonem d5000, aparat po uruchomieniu "głupieje" nie reaguje na przyciski, nie mozna wejsc do menu, niby robi zdjęcie ale go nie zapisuje. Miał ktoś podobny problem? Ma ktoś jakiś pomysł na to? Odniosłem go dziś do serwisu, 2 tygodnie muszę czekać na ekspertyzę.
kozidron - Pon 10 Wrz, 2012

Niewczas7, skoro jest już w serwisie, to Panowie z serwisu będą wiedzieli najlepiej.
Niewczas7 - Wto 11 Wrz, 2012

kozidron nie o taką pomoc mi chodziło, wiem, że w serwisie za 2 tygodnie powiedzą mi co jest zepsute, inaczej bym nie pisał, że będę miał ekspertyzę. Miałem nadzieję, że ktoś miał do czynienia już z takim problemem i ma jakiś sposób jak na własną rękę można to naprawić
hijax_pl - Wto 11 Wrz, 2012

Z opisu wynika, że się uwaliła taśma łącząca klawisze z elektroniką. jeśli tak jest to samodzielnie raczej nie da rady, chyba, że jesteś złotą rączką i masz dostęp do elementów serwisowych.
mozer - Wto 11 Wrz, 2012

Czasami to jest kwestia wymiany jednego flexa, a czasami całego panelu klawiszy. Może to być równie dobrze awaria czegoś poważniejszego.