forum.optyczne.pl

Lornetki - Titanum 10x42

lech pepliński - Pon 17 Wrz, 2012
Temat postu: Titanum 10x42
W teście Optycznych czytamy :

" Seria Titanium miała być krokiem w kierunku wyższej półki cenowej, przy zachowaniu świetnego stosunku jakości do ceny. W przypadku modelu 8x56 udało się to znakomicie, w przypadku 10x42 raczej nie bardzo. Za lornetkę musimy zapłacić prawie 2000 zł i dostajemy za to małą wagę instrumentu duże pole widzenia i dobry, acz nie bardzo dobry, wynik w teście. "

Tymczasem ta lornetka kosztuje dzisiaj 499zł .
Cz to zmienia wynik testu?

kivirovi - Pon 17 Wrz, 2012

Tej lornetki już nie ma, tobie chyba chodzi o poro takie jak to:
http://www.optyczne.pl/24...anium_8x42.html

Abs - Pon 17 Wrz, 2012

Te 2000zł dotyczyło zapewne "dachówki" Titanium. Nowe porro 10x42 jest pewnie warte ceny choć na starcie przydałby się lifting muszli ocznych (głównie kolorystyki - wygląda trochę jak "składak").
lech pepliński - Pon 17 Wrz, 2012

Kivirovi - Będę w piątek w Gdańsku , to wpadnę do sklepu i sprawdzę . Miałem ją w ręku . ale tyle się na tym znam co.... Cała zielona , metalowy mostek , wypełniona azotem . Pan na katalogu z 2009r. napisał :Titanium 10x42 499zł , 8x42 479zł I powiedział , że jest dużo lepsza od
Nikona EX. Wiadomo , każdy Żyd swój towar chwali . :grin: A może jest ?

kivirovi - Pon 17 Wrz, 2012

Może jest, może nie jest. Trzeba rozpatrywać uważnie poszczególne modele, bo są to lorentki porównywalne, choć zupełnie różne. Delta bardziej przyoszczędziła na obudowie i wykonaniu elementów mechanicznych..
lech pepliński - Wto 18 Wrz, 2012

Dzięki . Wprawdzie jestem Canonowcem , ale marka Nikon też :grin: do mnie przemawia .