|
forum.optyczne.pl
|
 |
Inne akcesoria fotograficzne - Pojemny plecak, pozwalający na szybką zmiane obiektywu.
tomekfm - Wto 18 Wrz, 2012 Temat postu: Pojemny plecak, pozwalający na szybką zmiane obiektywu. Witam,
Niestety moja torba UNOMAT Profiline L, po ładnych kilku latach używania pomału kończy swój żywot (szwy strzelają). A kontuzja kolana niestety wymusza na mnie rozłożenie tego dość sporego ciężaru na dwa ramiona, więc szukam jakiegoś plecaka w którym była by możliwość zmiany obiektywu na stojąco. Myślałem nad plecakiem Benro Quicken 500N lub Ranger 500N/400N.
Do schowania mam:
-C 50D
-C 580EX
-T 17-55 f/2.8
-C 70-200 f/4L
-C 28mm f/2.8
-Radziecki Mieszek M42 + Jupiter
-Samyang 8mm
-Sprzęt do czyszczenia, filtry i inne bajery
-Wolne miejsce (Na jakiś pożyczony obiektyw, albo coś)
-Możliwość schowania Kartki A4 bez składania.
Trochę tego dużo, ale w torbie się mieściło, więc i się w plecaku zmieści.
Budżet to max 400zł z przesyłką. Co polecacie??
Wojmistrz - Wto 18 Wrz, 2012
Lowepro mini trekker powinien starczyć. Nie wiem po ile są nowe ale używany w super stanie na pewno nie przekroczy budżetu.
tomekfm - Wto 18 Wrz, 2012
A jakaś propozycja z łatwiejszym dostępem, żeby można było zmienić obiektyw bez kładzenia plecaka na ziemie?
mozer - Wto 18 Wrz, 2012
tomekfm, chyba nie sądzisz, że szybkość zmiany będzie taka, jak przy postawieniu plecaka na ziemi? Wg mnie to nierealne. Większość rozwiązań opiera się na pasie biodrowym - nie jest to szczególnie wygodne, a i trochę strach
tomekfm - Wto 18 Wrz, 2012
Nikt nie będzie przepinał obiektywów na czas, ale nie które plecaki mają dostęp z boku jeszcze i wtedy można zdjąć tylko jedno ramie i wymienić szkło. Jak mam być szczery to nie jestem do plecaka przekonany, ale torba przy takie wadze jest niestety nie wygodna,a poza tym ciężko się z taką np. schylić.
Vanguard Skyborne te wyższe modele, to coś czego bym potrzebował, ale niestety nie ta półka cenowa :/
spootnick - Sro 19 Wrz, 2012
Lowepro Fastpack 350? W gornej komorze mozesz trzymac mieszek. Dol powinien sie sprawdzic dla twojego posiadanego sprzetu, ale chyba sie nzie znajdzie miejsce na pozyczony duzy obiektyw.
A w komorze na laptop to spokojnie zmiesci ci sie kartka A4. Nic nie pisales o statywie, a wada tego plecaka jest ze nie posiada trokow na przypiecie statywu. A znajac kombinatorow to znajda jakis sposob na to.
http://www.ceneo.pl/1073084
no i moze tu cos znajdziesz dla siebie
Testy torb i plecakow [/u]
tomekfm - Sro 19 Wrz, 2012
Lowepro Fastpack 350 Zdaje mi się wyjątkowo mało pakowny :/
Co do statywu zawsze nosiłem go w osobnej torbie, bardziej zależało by mi na możliwości przypięcia gdzieś blendy okrągłej.
spootnick - Sro 19 Wrz, 2012
Ja jestem zadowolony. 450D plus grip i 17-85, tamron 70-300 vc usd, 50mm i lampa. nylo miejsce na ladowarke do akumulatorkow dla lampy i baterii aparatu. miejsce na filtry cokin.
Calkiem wygodne wyciaganie aparatu z torby. Na gorze znajdzie sie miejsce na jakies kanapki. a w siatce butelka z woda wejdzie. laptop niby dla 17" ale lepiej wklada sie do kieszeni 15". kable z zasilaczem.
tomekfm - Pią 21 Wrz, 2012
Dzisiaj skoczyłem do sklepu pooglądałem różne plecaki i wybór padł na Benro Quicken 500N, wcale nie jest za duży, jest wręcz idealny, Aparat mam w górnej komorze, a w bocznej klapie szybkiego dostępu obiektywy i jest tak na styk
Dziękować za odpowiedzi
|
|