forum.optyczne.pl

Pomagamy w wyborze lustrzanki cyfrowej - lustrzanka canona czy nikona? prosze o porade co kupic?

storn2008 - Czw 27 Wrz, 2012
Temat postu: lustrzanka canona czy nikona? prosze o porade co kupic?
Witam, czy moze kotos polecic lustrzanke dla amatoraj jakim jestem :P zastanawiam sie nad canonem 600d lub 650d - nie cierpie dotykowych ekranow, wiec moze 600d nie wiem jakie sa roznice i czy warto wydac wiecej.Na sprzet typu 5d, 7d nie che wydawac pieniazkow gdyz jak wspomnialem amoatorsko sobie czpykaml. Mam, wydaje mi sie , dobra oferte na eosa 600d z obiektywami kitowy 18-55 , tamron 70-300 i 50 f1.8 za jakies 3000pln i 550d jakies 600zl tanszy. - sprzet nowka w sklepie
Slyszalem rowniez duzo dobrego o nikonach chociaz nigdy zadnego nie mialem w rekach (w przeciwienstwie do canona) nie znam nawet modeli...
Prosil bym o porade, ktory robi dobre zdjecia itp obecnie focze sobie olkiem epl-3 ale zdjecia czesto wychodza rozmazane, poruszone szczegolnie w slabszym oswietleniu.
aa wolalbym juz ni emacic z innymi producentami, wolalbym pozostac przy kanonie lub nikonie.

moronica - Czw 27 Wrz, 2012
Temat postu: Re: lustrzanka canona czy nikona? prosze o porade co kupic?
storn2008 napisał/a:
focze sobie olkiem epl-3 ale zdjecia czesto wychodza rozmazane, poruszone szczegolnie w slabszym oswietleniu.

zakup nowego sprzetu nie wyeliminuje tych bledow jesli nadal nie bedziesz wiedzial, z czego wynikaja

odpowiednikiem 600d u Nikona jest d5100

dcs - Czw 27 Wrz, 2012

storn2008,
Czytałeś ostatni post? http://forum.optyczne.pl/...ghlight=#375702