forum.optyczne.pl

Wolne tematy - Alians Sony i Olympus

dcs - Pią 28 Wrz, 2012
Temat postu: Alians Sony i Olympus
.
"Obie firmy mają na celu wzmocnienie ich konkurencyjności, przede wszystkim w dziedzinie cyfrowych aparatów kompaktowych, w tym dostarczeniu technologii Olympus, takich jak obiektywy aparatów i "mirror cells" do Sony, oraz technologię matryc Sony do Olimpusa.
...Olympus i Sony planują zbadać możliwości współpracy pomiędzy ich działami aparatów w tym transakcji obejmujących kluczowe komponenty głównie dla kompaktowych aparatów cyfrowych, w celu zwiększenia wartości każdej z firm."
"
http://www.sony.net/SonyI...928E/index.html

hijax_pl - Pią 28 Wrz, 2012

NEXy cierpią na braki w szklarni co hamuje ich rozwój, a Olkowi się spodobała matryca co ją do OM-D wepchnęli ;)
dcs - Pią 28 Wrz, 2012

Co to "mirror cells"?
ghost - Pią 28 Wrz, 2012

hijax_pl napisał/a:
NEXy cierpią na braki w szklarni co hamuje ich rozwój, a Olkowi się spodobała matryca co ją do OM-D wepchnęli ;)

jak zaczną sprzedawać, co zapowiedzieli, to źle nie będzie. choć zawsze może być lepiej ( i taniej :? )

sigmiarz - Pią 28 Wrz, 2012

dcs napisał/a:
Co to "mirror cells"?

chyba chodzi o reflektory newtona, zastosowania np. teleskopy

4motion - Pią 28 Wrz, 2012

Ja gdzieś czytałem że Sony chodzi bardziej o segment medyczny gdzie Olympus ma spore udziały i Sony chce się wbić na ten rynek.
nienietaktak - Pią 28 Wrz, 2012

4motion, jeszcze trochę, a Sony będzie chciało się wbic na rynek konserw rybnych i plantatorów orzeszków ziemnych ;)
mozer - Nie 30 Wrz, 2012

Mirror cells to raczej mocowanie zwierciadła, ale nie wiedziałem, że Olympus robi takie elementy...
hijax_pl - Nie 30 Wrz, 2012

mozer napisał/a:
ale nie wiedziałem, że Olympus robi takie elementy...
A jeśli robi - to po co coś takiego Sony?
mozer - Nie 30 Wrz, 2012

hijax_pl, może przerzucają się na teleskopy astronomiczne ;)