|
forum.optyczne.pl
|
 |
Wolne tematy - Tryb ustawienia ostrości kontra akumulator.
Marx76 - Sob 29 Wrz, 2012 Temat postu: Tryb ustawienia ostrości kontra akumulator. Ostatnio dużo pracowałem w trybie ustawienia ostrości jako "ciągły" i zauważyłem, że dość mocno pochłania zasoby aumulatora. Chyba się nie mylę, ale gdy robię zdjęcia w trybie pojedynczym, to zużycie baterii postępuje o wiele wolniej. Stąd pytanie - Jak to wygląda u Was ?
Pozdrawiam.
hijax_pl - Sob 29 Wrz, 2012
Podobnie.
Co w tym dziwnego? Wyłączysz VR też spadnie zużycie prądu. Będziesz rzadziej korzystał z LCD - też spadnie... Nie będziesz robił zdjęć w ogóle - spadnie zużycie prądu do minimum
4motion - Sob 29 Wrz, 2012 Temat postu: Re: Tryb ustawienia ostrości kontra akumulator.
Marx76 napisał/a: | Ostatnio dużo pracowałem w trybie ustawienia ostrości jako "ciągły" i zauważyłem, że dość mocno pochłania zasoby aumulatora. Chyba się nie mylę, ale gdy robię zdjęcia w trybie pojedynczym, to zużycie baterii postępuje o wiele wolniej. Stąd pytanie - Jak to wygląda u Was ?
Pozdrawiam. |
To chyba normalnie zjawisko przecież silniczek AF działa w trybie ciągłym.
Marx76 - Nie 30 Wrz, 2012
Oh tam, no nie dziwcie się, że o to pytam, wcześniej miałem canona S3iS więc co tu porównywać. Wczoraj byłem u syna na meczu i praktycznie przez całe spotkanie aparat był na ciągłym AF i aż w zadziw popadłem jak szybko zjechała mi bateria.
ophiuchus - Nie 30 Wrz, 2012
Od akumulatora sporo zależy. W aparatach EL czyli np typu tego, który masz w stopce baterie są mniej pojemne niż w wyższych modelach. I o ile w standardowym wykorzystaniu z wizjerem jedno ładowanie wystarcza na powiedzmy 500-600 fotek, to już korzystając z aparatu tak jak opisałeś prąd ucieka znacznie szybciej
|
|