forum.optyczne.pl

Serwis sprzętu i usterki - err99 w nowym 30D

mossur - Sro 26 Gru, 2007
Temat postu: err99 w nowym 30D
witam. wlasnie kupilem kit 30d z 17-85 canona. piekna chwila, otwieram pudelko, zapinam obiektyw do body, wlaczam na ON i... nic. na wyswietlaczu pojawia sie komunikat err99. nie da sie zrobic zdjecia.
sprawa niby prosta, bo sprzet wlasnie odpakowalem z fabrycznych folii, powinienem zaniesc go spowrotem dosklepu, ale kupulem go w necie, a sprzedawca mnie zbywa. musie sie zabrac za to sam. sprzet jest fabrynie nowy. czytalem na forum o przeczyszczeniu stykow, ale w tym przypadku to nie o to chodzi. nie mam pojecia!
prosze o rade.
aha obiektyw caly czas szuka mi ostosci nawet na wylaczonym AF?!!?? schodzi silniczek i szuka focusa a nawet nie mam wcisnietego przycisku do polowy...
body dziala z innymi obiektywami bez zarzutu.
co mam robic? pozdrawiam

MM - Sro 26 Gru, 2007

Jeżeli kupiłeś przez net to a nie minęło 10dni to sprawa jest prosta. Odsyłaj natychmiast i to poleconym, tak byś miał potwierdzenie odbioru.
igorax - Sro 26 Gru, 2007

to wina obiektywu, ma jakies zwarcie przy silniczku AF
Arek - Czw 27 Gru, 2007

Dokładnie jak mówi MM. Odsyłaj czym prędzej, bo minie 10 dni i będziesz się musiał zadawać z serwisem na Żytniej. A tak będzie się z nimi zabawiał sklep.
maziek - Czw 27 Gru, 2007

Zależy czy kupił jako osoba, czy jako firma. To też jest taki nieprzyjemny moment, kiedy sobie człowiek zdaje sprawę, że jak kupował na firmę to było fajnie, bo VAT i podatek, ale jak sie coś schrzaniło to jest już mniej przyjemnie...