forum.optyczne.pl

Wolne tematy - Najbardziej śmieszne, żenujące czy kłamliwe reklamy :)

Studio1975 - Wto 02 Paź, 2012
Temat postu: Najbardziej śmieszne, żenujące czy kłamliwe reklamy :)
Cytat:
Fuji HS10 - Fuji Profesjonalne zdjęcia z jednym obiektywem Doskonała
propozycja dla profesjonalistów, zapewniająca wszechstronność i najwyższą
jakość ...

To jest największa ściema. Kupiłem go i okazało się, że przy ogniskowej 24mm wógole jakościowo leży obiektyw - sprzedałem ze stratą.

Jeszcze jest NIKON-kompakt, który ma 1000 możliwości ... nie wiadomo czemu bracketingu nie ma ;)

I jeszcze widziałem jakis aparat chyba tez Nikon, gdzie za pomocą jednego naciśnięcia spustu migawki - jednego przycisku można było zrobić fotografie artystyczną.

Arek - Wto 02 Paź, 2012

Temat dość śliski. Wcale obiektyw nie musi być ani ostry, ani dobry, żeby zrobić nim profesjonalne zdjęcie ;)
ashley - Wto 02 Paź, 2012

To prawda. Ale co do FUJI podpisze sie obydwiema rekami. Ich obiektywy to katastfofalna wrecz sprawa z aberracjami.
To chyba w tej chwili nagorsze szkla sposrod czolowych producentow :/

Studio1975 - Wto 02 Paź, 2012
Temat postu: Nie chodzi o ostrośc ale poprawnośc techniczną.
Arek napisał/a:
Temat dość śliski. Wcale obiektyw nie musi być ani ostry, ani dobry, żeby zrobić nim profesjonalne zdjęcie ;)

Nie chodzi o ostrośc ale o to, że fotografie na bokach były tak rozmazane, że nie dało się na nie patrzeć.

hijax_pl - Wto 02 Paź, 2012

A rozmazanie to nie ostrość? ;)
Studio1975 napisał/a:
że fotografie na bokach były tak rozmazane, że nie dało się na nie patrzeć.
Co w portrecie zaletą to w krajobrazie wadą...
Arek - Wto 02 Paź, 2012

Widziałem wiele profesjonalnych konkursów foto, gdzie wygrywały zamazane zdjęcia :) Ostatnio im bardziej zamazane, tym szansa na wygraną większa. Wiesz, taki artyzm :)
Stuku - Wto 02 Paź, 2012
Temat postu: Re: Najbardziej śmieszne, żenujące czy kłamliwe reklamy :)
Studio1975 napisał/a:
Cytat:
jakość ...

To jest największa ściema. Kupiłem go i okazało się, że przy ogniskowej 24mm wógole jakościowo leży obiektyw - sprzedałem ze stratą.

Jeszcze jest NIKON-kompakt, który ma 1000 możliwości ... nie wiadomo czemu bracketingu nie ma ;)

I jeszcze widziałem jakis aparat chyba tez Nikon, gdzie za pomocą jednego naciśnięcia spustu migawki - jednego przycisku można było zrobić fotografie artystyczną.

To możesz mieć w tym momencie, pretensje tylko i jedynie do siebie. Jeśli przy zakupie aparatu sugerujesz się reklamą, jesteś dosłownie złotym klientem dla Fuji i nie tylko.
Co za problem, przed kupnem aparatu poczytać sobie parę testów, opinii użytkowników, czy nawet tutaj napisać na forum.

Równie dobrze po reklamie Tico można stwierdzić jaki to jest super samochód i go kupić, a potem mieć pretensje co ja tak na prawdę kupiłem.

Studio1975 - Sro 03 Paź, 2012
Temat postu: A czy Ty jestes wierzący? w co wierzysz?
Stuku napisał/a:
Studio1975 napisał/a:
Cytat:
jakość ...

To możesz mieć w tym momencie, pretensje tylko i jedynie do siebie. Jeśli przy zakupie aparatu sugerujesz się reklamą, jesteś dosłownie złotym klientem dla Fuji i nie tylko.
Co za problem, przed kupnem aparatu poczytać sobie parę testów, opinii użytkowników, czy nawet tutaj napisać na forum.

Równie dobrze po reklamie Tico można stwierdzić jaki to jest super samochód i go kupić, a potem mieć pretensje co ja tak na prawdę kupiłem.

A czy Ty jestes wierzący? w co wierzysz?

Stuku - Sro 03 Paź, 2012

Na pewno nie w reklamę ...
nienietaktak - Sro 03 Paź, 2012

Stuku, zajrzyj do wątku "czy warto kupić Nikkora". :razz:

Stuku napisał/a:
Na pewno nie w reklamę ...

Nikon - 1000 możliwośći,
ale bracketingu nie ma :D

hijax_pl - Sro 03 Paź, 2012

Studio1975, a kto z radosnych pstrykaczy potrzebuje w takich zabawkach braketingu?
Zamiast braketingu pojawia się w tych aparacikach HDR - działa jako tako, ale znakomicie zastępuje braketing - w zakresie jaki potrzebuje użytkownicy do których są takie aparaciki adresowane.

Temat postu: Widzę, że jacyś normalni uczciwi ludzie jeszcze istnieją.
ashley napisał/a:
To prawda. Ale co do FUJI podpisze sie obydwiema rekami. Ich obiektywy to katastfofalna wrecz sprawa z aberracjami.
To chyba w tej chwili nagorsze szkla sposrod czolowych producentow :/

Widzę, że jacyś normalni uczciwi ludzie jeszcze istnieją.