forum.optyczne.pl

Serwis sprzętu i usterki - Uszkodzone sanki na aparacie SLT-A35 i mocowanie lampy F42AM

Matrox - Sro 03 Paź, 2012
Temat postu: Uszkodzone sanki na aparacie SLT-A35 i mocowanie lampy F42AM
Czy ktoś z Was mógłby zasugerować jakiś serwis, który za ludzką kwotę podejmie się naprawy sanek na aparacie Sony SLT-A35 oraz mocowania lampy Sony HVL-F42AM? Oto uszkodzenia:

Zniszczony jest tylko plastik - styki działają, bo lampę da się nasunąć na aparat i kontaktuje się ona z aparatem bez problemu. Kwestia tylko tego nieszczęsnego plastiku.

Wysłałem sprzęt do jednego z autoryzowanych serwisów Sony, to zaśpiewali za naprawę obu rzeczy 450 zł. Nie wydaje mi się, żeby te "plasticzki" tyle kosztowały i szukam jakiejś alternatywy...

elvis000 - Sro 03 Paź, 2012

poszukaj na ebay tam można znaleźć takie rzeczy
Stuku - Sro 03 Paź, 2012
Temat postu: Re: Uszkodzone sanki na aparacie SLT-A35 i mocowanie lampy F
Matrox napisał/a:

Zniszczony jest tylko plastik - styki działają, bo lampę da się nasunąć na aparat i kontaktuje się ona z aparatem bez problemu. Kwestia tylko tego nieszczęsnego plastiku.

Wysłałem sprzęt do jednego z autoryzowanych serwisów Sony, to zaśpiewali za naprawę obu rzeczy 450 zł. Nie wydaje mi się, żeby te "plasticzki" tyle kosztowały i szukam jakiejś alternatywy...

http://www.e-csi.pl/ ?? Co kropelka sklei sklei, żadna siła nie rozklei. A złodziej nawet nie ruszy takiego parcha :P

Hmmm masz kogoś w mieście kto zajmuje się klejeniem plastików ??

Owszem nie są pewnie tyle warte, ale trzeba zarabiać (o zgrozo, przykład rodem z Mercedesa - głupia mała spineczka do listwy, która mieści się na momencie 1zł - 7.5zł ... a trzeba było 4 ...