|
forum.optyczne.pl
|
 |
Lornetki - lornetka NVA 7X40 Zeiss
Adamol32 - Pią 28 Gru, 2007 Temat postu: lornetka NVA 7X40 Zeiss Wiem ze to nie dzial ogloszen ale jesli by ktos byl zainteresowany ta lornetka to mam ja do sprzedania.Moze napisze cos wiecej o niej sprzet duzo lepszy od PZO 7X45 pole widzenia wieksze bo 148m i ostrosc po sam brzeg nie jak w Deltrintemie np.ze obraz jest nie ostry na brzegu .POrownuje ja do William Optics 10x50 i powiem ,ze lornetka jest bardziej masywniejsza i pancerna od WO dla mnie wzor Zeiss to Zeiss .Caly jej opis jest dostepny na http://www.holgermerlitz.de/index.html do tej lornetki mozna dokupic kazda czesc od ogumowania po szkla pryzmaty ,pierscienie itp. czy do PZO 7X45 mozna dokupic czesci zamienne? raczej nie .Lornetka jest z podzialka i podswietlanym iluminatorem stan bardzo dobry szkla pryzmaty czyste ,guma w stanie bardzo dobrym .Lornetka byla na wyposazeniu wschodnioniemickich sluzb ,panstw ukladu warszawskiego jest poszukiwana i rzadko ja mozna dostac w Polsce byla kupiona od czlowieka ktory ja sprowadzil z Niemiec .Gdy by miala takie powloki jak w WO to bym jej nie sprzedal daje lekko kremowy obraz ale nie taki jak w ruskiej optyce.Zdjecia na meila jak ktos jest zainteresowany to prosze pisac .Tak jak pisalem wczesniej to inna polka niz PZO7X45
ad.sk@poczta.onet.pl
|
|