forum.optyczne.pl

Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - aparat z USA do 300 $

airstorm - Nie 30 Gru, 2007
Temat postu: aparat z USA do 300 $
Pewnie nie lubicie takich tematow, ale juz kilka dni probuje zdecydowac sie na aparat, przeczytalem mnostwo opinii i testow i ciagle nie wiem co zrobic... Bardzo prosze o pomoc.

Chce kupic aparat w USA w przedziale 200-300$. Lepiej mniej niz 300, ale jesli dostalbym jakis super aparat za kilkanascie $ wiecej to sie poswiece ;)

Na razie zastanawiam sie nad:
- Olympus SP-550 UltraZoom
- Canon S3
- Sony DSC-H3

Wpierw spodobal mi sie Olympus ale jak zobaczylem w necie zdjecia nim zrobione to sie przerazilem. iewiem czemu mam wrazenie ze kilka lat temu moj Canon A60 (2 megapiksele) robil lepsze zdjecia...

Macie inne propozycje?
wielkie dzieki

pdf100 - Nie 30 Gru, 2007

niezapomnij o 22% vat-u
maziek - Nie 30 Gru, 2007

Z tych trzech aparatów bez zastanowienia S3.

Olympus nie nadąża (słaby, bardzo słaby AF, bardzo wolne zumowanie i ogólnie pod każdym względem kicha w porównaniu z S3, fatalna karta XD-picture...).

Sony znam tylko z testów więc tak zdecydowanie się nie wypowiadam, ale pamiętam, że w swoim czasie odrzuciłem go z potencjalnego grona kompktów do kupienia na korzyść S5/S3.

Dodatkowo S3 ma zhackowany soft i można uruchomić w nim niezwykle interesujące ukryte funkcje jak zapis do RAW i zebra mode.

eska - Nie 30 Gru, 2007

Z wymienionej wyżej trójki: Canon S3.

konrad

Ostegolectric - Sro 02 Sty, 2008

o canonie zdecydowanie można powiedzieć najwiecej ciepłych słó:)
kantrusy - Sro 22 Paź, 2008

to sie zastanow nad samsungiem NV24HD warto!
A jezeli do pstrykania to wes Samsunga L200 ja kupilem i jestem mile zaskoczony ! lepsze foty od nikona L18 naprawde jest niedoceniany a kosztuje z tax 164$