|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze lustrzanki cyfrowej - Druga lustrzanka + obiektyw. Głównie: Sporty motorowe
mattf1 - Pon 15 Paź, 2012 Temat postu: Druga lustrzanka + obiektyw. Głównie: Sporty motorowe Witam!
W styczniu planuję kupić drugą już lustrzankę. Zaintrygował mnie Nikon D90 z obiektywem AF-S DX 18-105mm VR .
Będę posiadał maxymalnie 3500zł. W przyszłości będę miał zamiar kupić lepsze obiektywy. I tu pada pytanie. Podepnę pod D90 obiektywy te dużo lepsze?
W moim aktualnym Cononie eos 1000d nie wymienie obiektywu na dużo lepszy bo body nie wytrzyma...
Może coś innego polecicie? Max 3500zł. Body+obiektyw, z pamięcią, że będę chciał w przyszłości dokupić lepsze obiektywy
edit:
Zdjęcia będę robił głównie na imprezach sportowych dot. motorsportu.
Aczkolwiek nie zabraknie też pięknych krajobrazów i portretów
moronica - Pon 15 Paź, 2012
mattf1, tzn jakie duzo lepsze? w sensie ciezkie? w przypadku korpusu z podpietym duzym szklem to i tak trzyma sie zestaw za szklo a nie za korpus wiec spoko. jasne ze taki d300s bylby lepszy ale jak bedziesz uwazal to d90 nie powinno nic sie stac. moj zyje a zazwyczaj mam do niego przypiete cos 2-3 razy ciezszego od korpusu
nienietaktak - Pon 15 Paź, 2012
mattf1, ale czego body nie wytrzyma? ciężaru obiektywu i mocowanie się urwie? a może odpowiedzialności przy pracy z lepszym obiektywem?
dcs - Pon 15 Paź, 2012
mattf1,
Bez sensu.
I tak pewnie skończysz na 70-200/2.8 Sigmy lub Tamrona.
Lepiej więc jak kupisz Pentaxa K-30 /lepsze: AF, matryca, 6 kl/s, uszczelnienia/.
Problemem może być brak gripa. /być może się to zmieni/
Na razie jest tylko taki http://www.ebay.pl/itm/Ca...=item1c2ab9fb7a
Jak nie stać cię na D7000, to to będzie według mnie lepszy wybór.
[ Dodano: Pon 15 Paź, 2012 17:28 ]
A w styczniu pewnie już nowej D90 nie kupisz.
|
|