|
forum.optyczne.pl
|
 |
Wolne tematy - street foto-jak zacząć?
Aszex - Pią 19 Paź, 2012 Temat postu: street foto-jak zacząć? Jakiś czas temu przeczytałem o projekcie 100 nieznajomych: źródło Przymierzam się do tego od miesiąca i co mam podejść do kogoś i zagadać o zgodę, to mam pietruszkę. No to jest gorsze niż poderwanie dziewczyny na ulicy, tutaj wiadomo o co chodzi. Jak zaczęliście?
Tutejszyn - Pią 19 Paź, 2012
Podziwiam takich ludzi, jak Makłowicz (Makłowicz w podróży), albo Cejrowski (Boso przez Świat), którzy potrafią podejść do obcego człowieka, wyciągnąć z jego dłoni bułkę, którą akurat jedzą i zacząć opowieść o tym, czy z masłem, czy bez (żartuję). To dar, którego zazdroszczę.. Pytasz, jak zaczęliśmy? No, jeszcze nie zaczęliśmy.. Ja nie zacząłem i sądzę, że wątpię.
ryszardo - Pią 19 Paź, 2012
Faktycznie fajny projekt, może spróbuję.
Ogólnie z 'zaczepianiem' obcych ludzi jest dość zabawnie. Ja również mam przed tym duże opory, i robię to w zasadzie tylko w ostateczności. Sam tego w ogóle nie rozumiem, ponieważ jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby po zaczęciu rozmowy wynikło z niej cokolwiek nieprzyjemnego.
A w przeciwną stronę, tj. miłych, zabawnych, ciekawych sytuacji i nowych znajomości było już kilka.
Ja na chwilę obecną mam wymówkę, żeby nie musieć próbować (uziemiony w domu jestem po wyjściu ze szpitala), ale jak ktoś się odważy, to chętnie poczytam jakie były reakcje ludzi, ilu się zgodziło (tak na podbudowanie własnej pewności siebie).
|
|