forum.optyczne.pl

Inne akcesoria fotograficzne - Herringbone handstrap

westberg - Wto 23 Paź, 2012
Temat postu: Herringbone handstrap
Herringbone produkuje paski nadgarstkowe, które jako jedyne pasują do dużych aparatów z gripem - w tym do mojego. Jako jedyne prezentują właściwą jakość wykonania, dbałość o wykończenie oraz dobór materiałów.

Niestety na polskim rynku ten towar praktycznie nie jest dostępny. A w związku z tym, że charakteryzuję się wstrętem intencjonalnym do zakupów na ebay`u i nie chcę płacić przez pay-pal, więc światowe zakupy rzeczonego towaru nie wchodzą w grę.

Stąd prośba: może ktoś sprowadza takie paski, albo sprowadzi taki pasek dla mnie. Uwzględniam godną prowizję dla sprzedającego. Ktoś chętny? Jeżeli tak, proszę o kontakt: westberg@o2.pl.

Pozdrawiam

hijax_pl - Wto 23 Paź, 2012

westberg napisał/a:
które jako jedyne pasują do dużych aparatów z gripem
Chodzi o długość paska? Hm.. Bo mój też pasuje do gripa, a mam dużą lustrzankę... :shock:
westberg napisał/a:
Niestety na polskim rynku ten towar praktycznie nie jest dostępny. A w związku z tym, że charakteryzuję się wstrętem intencjonalnym do zakupów na ebay`u i nie chcę płacić przez pay-pal, więc światowe zakupy rzeczonego towaru nie wchodzą w grę.
No to albo zmień obiekt zainteresowań albo się jednak przełam do zakupu. Bo proszenie o pomoc w takim przypadku jest po prostu mało kulturalne :zalamany:
komor - Wto 23 Paź, 2012

Mało kulturalnie może nie, skoro chce dać zarobić :) ale ja jednak proponowałbym przełamać się do tych zakupów międzynarodowych, tak ogólnie rzecz biorąc.
westberg - Sro 24 Paź, 2012

Co ma mały biznesik wspólnego z kulturą, albo jej brakiem? Wyszedłem z założenia, że jest sporo bystrych jegomościów, którzy z chińcami prowadzą namiętny dyalog na odcinku wymiany dóbr rozmaitych, więc żadnym dla nich problemem jest lekkie rozszerzenie tej działalności. A tu się okazuje, że to crimen laesae maiestatis. No naprawdę, jestem w lekkim szoku.

Ad rem: jak zapewne Kolega Hijax się domyśla nie chodzi o długość paska, choć cieszę się, że pasek Kolegi jest wystarczający. Chodzi o ergonomię tej części, która obejmuje dłoń. Jest na tyle długa, że obejmuje aparat i grip. Poza tym jest rewelacyjnie wykonana.

hijax_pl - Sro 24 Paź, 2012

westberg napisał/a:
Wyszedłem z założenia, że jest sporo bystrych jegomościów, którzy
Którzy nie mają takich obaw jak Ty i chętnie podejmują się kontaktów biznesowych. Zapewne jesteś chętny przepłacić za pasek by pokryć ich trud - na przykład 4x cenę oryginalną ;)
W takim przypadku dziwi mnie, że nie chcesz zaryzykować zamówienia u jakiegoś ebayowego gościa z Shenzen, który na dodatek pokrywa koszty wysyłki, a zamówiony tak w miarę tani przedmiot może przylecieć bez naliczania cła i vatu w PL.

Może kultura to faktycznie złe wyrażenie w tym przypadku... :roll:

P.S.
Patrząc na zdjęcie nie widzę by pasek ten czymś się wybitnie wyróżniał od innych za wyjątkiem (być może) użytych materiałów i wykonania.

Mnie z kolei dziwi Kolegi wydziwianie. Nie rozumiem tej predylekcji do folgowania sobie na odcinku zaawansowanego besserwisserstwa. To naprawdę bezsensowna marnacja energii kosmicznej, że tak powiem.

PS. Patrząc na zdjęcie, ten pasek w ogóle wydaje się bardzo mały, zupełnie jak dzyndzel od breloczka do smoczka. N`est ce-pas? ;o)

Żadne wydziwianie. To po prostu podejście tymu boję się wchodzić do lasu więc szukam kogoś, kto wejdzie do tego młodnika po maślaki.

Rozumiem, że po mięso nie idzie Kolega do mięsnego, tylko samodzielnie je zbiera po okolicy lub zdobywa je w inny sposób na gminnych pastwiskach. Jak kto lubi, zwłaszcza, kiedy jest odważny.

Po prostu utrudniasz sobie życie na własną prośbę. Tyle w temacie.
westberg - Czw 25 Paź, 2012

hijax_pl napisał/a:
Po prostu utrudniasz sobie życie na własną prośbę. Tyle w temacie.

Skorzystałem z rady, więc propozycja już nieaktualna.