forum.optyczne.pl

Obiektywy fotograficzne - 24-70 f/2-2.8

siosio - Sob 10 Lis, 2012
Temat postu: 24-70 f/2-2.8
Da się? Są szanse, że w przeciągu dekady się pojawi? Fajnie by było mieć f/2 przynajmniej na szerokim kącie....
kozidron - Nie 11 Lis, 2012

siosio napisał/a:
Da się? Są szanse, że w przeciągu dekady się pojawi? Fajnie by było mieć f/2 przynajmniej na szerokim kącie....

ale o co chodzi :roll:

dekady :?: Ty się zastanawiasz czy w ciagu dekady pojawi się jakieś szkło :shock: po co ?
siosio poszukaj sobie szkła 24/1.4 i będziesz miał na szerokim kącie te f2 :razz:

lotofag - Nie 11 Lis, 2012

siosio, a będziesz w stanie w ciągu tej dekady zebrać kasę na to szkło o ile się pojawi? :mrgreen:
kozidron - Nie 11 Lis, 2012

lotofag napisał/a:
siosio, a będziesz w stanie w ciągu tej dekady zebrać kasę na to szkło o ile się pojawi? :mrgreen:

W ciągu dekady to wszystko się pozmienia, sony zacznie puszkować ryby, canon w końcu zrobi dobry motorower a nikon będzie producentem miętowych drażetek :wink:

moronica - Nie 11 Lis, 2012

The Amazing Koziswell predicts
007areka - Nie 11 Lis, 2012

kozidron napisał/a:
lotofag napisał/a:

W ciągu dekady to wszystko się pozmienia, sony zacznie puszkować ryby, canon w końcu zrobi dobry motorower a nikon będzie producentem miętowych drażetek :wink:

...a daj spokój, jak by nikon zrobił te drażetki takie jak nowy sprzęt to by się wszyscy stuli :razz:

Sunders - Nie 11 Lis, 2012

007areka napisał/a:
jak by nikon zrobił te drażetki takie jak nowy sprzęt to by się wszyscy stuli

Byliby tylko na haju jak AF w D800 :twisted:

siosio - Pią 19 Kwi, 2013

To może jednak 24-70 f/2-2.8 nie jest aż takim wymysłem....? Wydaje mi się, że sigma pójdzie za ciosem i po 18-35 f/1.8 będzie myśleć o wprowadzeniu lepszego światła w innych projektowanych zoomach....

24-70 sigmy jest już trochę stary.... Może już planują 24-70 f/2-2.8.....? Jako następca 24-70 f/2.8 nawet bez stabilizacji byłby ciekawy. Jakoś tak bardziej realny wydaje mi się 24-70 f/2-2.8 niż 24-50 f/2 na FF.

Może Tamron i Tokina też coś dorzucą do jasnych zoomów...? Na Canona raczej nie ma co liczyć, Nikon - kiedyś pewnie tak - ale nie szybko.

rafisko - Pią 19 Kwi, 2013

siosio napisał/a:
Fajnie by było mieć f/2 przynajmniej na szerokim kącie....

Ale po co..?
W sumie to chyba na m4/3 jest takie szkło z zoomem i światłem f/2. Ale pewny to nie jestem.