|
forum.optyczne.pl
|
 |
Lornetki - Pomożecie mi określić model lornetki?
olpediusz - Pon 12 Lis, 2012 Temat postu: Pomożecie mi określić model lornetki? Witam dostałem od wujka z Niemiec Lornetkę taką jak na poniższym linku ... Czy pomożecie mi określić model lornetki ? ponieważ chciałbym wystawić lornetkę na sprzedaż a nie znam modelu lornetki i czy jesteście w stanie określić w jakich cenach schodzą takie lornetki za ile mógłbym takową lornetkę wystawić z góry dziękuje Państwu za odpowiedź serdecznie pozdrawiam !
http://imageshack.us/f/210/img0901pd.jpg/
RB - Pon 12 Lis, 2012
Może jednak podałbyś ten link?
olpediusz - Pon 12 Lis, 2012
witam Panie RB link już jest podany
kivirovi - Pon 12 Lis, 2012
O to jest Zeiss Jena EDF, 7x40, mało w Polsce znany w Niemczech ceniony:
http://www.ebay.de/sch/i....7x40&_sacat=625
Prześledź aukcje za ile pójdzie bez ceny minimalnej, ja wyceniam na 300-500 euro w zależności od stanu i dodatków. Twój jest sfatygowany zewnętrznie. Obraz mam nadzieję tip-top. Jednak nie wiem czy w Polsce znajdziesz wielu koneserów, którzy go docenia. To generalnie lornetka wojskowa.
Bardzo Ci dziękuję Kivirovi !!
kivirovi - Pon 12 Lis, 2012
do dziękowania są specjalne przyciski
Już dodałem ! a czy jest też ktoś w stanie pomóc mi w namiarze na kogoś kto skupuje takowe przedmioty ponieważ nadarzyła mi się pierwszy raz w życiu taka sytuacja a chciałbym ją sprzedac za niewielką cenę ze względu na trochę zniszczone gumki i latające "coś" w lewym szkle ( podczas spoglądania przez lornetkę opada na szkło wewnątrz lornetki jakaś częsć bądź coś innego i zasłania cały widok w lewym szkle jak ktoś ma namiary na kogoś kto byłby chętny na zakup takowej lornetki to też bardzo bym prosił o Pomoc z góry dziekuję !
goornik - Wto 13 Lis, 2012
Zwylke Arek wykazuje się dużą skutecznością w walce z nadmiarem lornetek.
Napisz do Niego P.W.
Abs - Wto 13 Lis, 2012
W dziale "lornetkowe klasyki" znajdziesz namiary na kolekcjonerów. Można wystawić na tutejszej giełdzie lub giełdach astronomicznych. Warto dokładnie opisać sprzęt aby uniknąć ewentualnych nieporozumień.
|
|