|
forum.optyczne.pl
|
 |
Cyfrowe kompakty - fuji film finepix s4200
krzysiekrwd - Pią 23 Lis, 2012 Temat postu: fuji film finepix s4200 Witam dzis kupilem toto i mam problem zdjecia wychodza rozmazane ,a zlapanie dziecka w ruchu jest prawie nie realne ma ktos moze ten aparat moze ktos mial taki problem?
hijax_pl - Pią 23 Lis, 2012
krzysiekrwd napisał/a: | zdjecia wychodza rozmazane | Rozmazane czy poruszone? Jaki czas migawki?
Wojmistrz - Pią 23 Lis, 2012 Temat postu: Re: fuji film finepix s4200
krzysiekrwd napisał/a: | Witam dzis kupilem toto i mam problem zdjecia wychodza rozmazane ,a zlapanie dziecka w ruchu jest prawie nie realne ma ktos moze ten aparat moze ktos mial taki problem? |
Złapać dziecko w ruchu to sztuka, do tego potrzeba odpowiednich ustawień. Nawet tryb sportowy może być za ubogi w te ustawienia. Zmniejsz wielkość zdjęcia na 3Mpx, ustaw ISO na 6400, zmniejsz ogniskową na minimum wtedy będziesz miał przysłonę 3.1, i powinno się udać w pomieszczeniu zrobić zdjęcie z około 1/400s.
FotoAkcesoria - Sob 02 Lut, 2013
Jeżeli z,mniejszych ogniskową,to problem powinien ustąpić,myślę że tutaj tkwi przyczyna tego dlaczego każde zdjęcie teraz wychodzi zamazane. Daj znac czy pomogło.
|
|