forum.optyczne.pl

Opinie i uwagi - Szata graficzna...

JCezar - Pią 04 Sty, 2008
Temat postu: Szata graficzna...
Przeglądając Waszą stronę spotkałem się z bardzo miłą dla mnie i obszerną bazą testów artykułów i newsów... Gdy zobaczyłem czcionkę jaką Państwo napisali 'Optyczne.pl' pomyślałem ' To musi być coś z 'Bauhaus'a' i tak się zaczęło:)

Zacząłem sobie w wolnym czasie (ostatnio miałem go aż 1.5 godziny!) coś rysować kreślić, klikać etc... Tak powstał pewien zarys... Pomyślałem że mógłby on Państwa zainteresować dlatego załączam poniżej owy .jpg ... Nie jest to w pełni skończona wersja i proszę nie brać tego jako jakąś krytykę obecnego lay'outu. Kolorystyka jest dobra jednakże sam widziałbym to w zupełnie innych kolorach. Starałem się utrzymać klimat Państwa logo i ogólnej kolorystyki, jako że wiadomo iż znaków firmowych i kolorystyki raczej się nie zmienia i każdy tekst człowieka od PR tak będzie mówił (o czym ostatnio zapomniał FIAT!).

Pozdrawiam i nie zastrzegam sobie żadnych większych praw do powyższego lay'a...;)

Bartek Rudnik /Quirk.pl/

Smola - Pią 04 Sty, 2008

Spoko, wygląda fajnie. Choć nie zmienia to właściwej treści serwisu. :wink:

Co do pozostawienia kolorów zgadzam sie w pełni. To już taki znak rozpoznawczy.

JCezar - Pią 04 Sty, 2008

Chciałem wprowadzić jak najmniej zmian co do układu i rozmieszczenia chcąc tylko trochę uatrakcyjnić wygląd bez większych innowacji. Jak coś mogę podesłać pliki jpg/psd jeżeli zainteresuje Was, jakiś element to nie ma problemu:)