|
forum.optyczne.pl
|
 |
Inne akcesoria fotograficzne - Drukarka: odbitki wystawowe / fine art
Oleksander - Sob 24 Lis, 2012 Temat postu: Drukarka: odbitki wystawowe / fine art Dobry!
Chcialbym drukowac wlasne fotografie. Male wgladowki tez, ale podstawa to 20x30. Przede wszystkim jednak chcialbym nauczyc sie drukowac je wlasnorecznie - i finalnie przejsc do wykonywania wlasnych wydrukow jakosci muzealnej.
Tylko ze ta docelowa jakosc daleko jeszcze na horyzoncie, rowniez finansowo. Na drukarke A3 mnie nie stac, tak jak i nie stac mnie na caly zestaw materialow (ultrawysokogramaturowy papier, wyczesane w kosmos tusze, etc.).
Poki co, chcialbym od czegos zaczac. Co Wacpanstwo polecacie, aby wykonalo dobra odbitke A4 do oprawy i powieszenia/sprzedania?
Wojmistrz - Nie 25 Lis, 2012 Temat postu: Re: Drukarka: odbitki wystawowe / fine art
Oleksander napisał/a: | Na drukarke A3 mnie nie stac |
Na nową może i nie, ale na rynku wtórnym można kupić sporo dobrych drukarek. Ja w swoim czasie kupiłem Canona IX4000 z reanimowaną głowicą i kompletem tuszy za Ł30. Do tego kupiłem 100 arkuszy papieru A3 230g za około Ł20 oraz pojemniki z auto-resetem chipa i tuszami lekko ponad Ł30. Inwestycja zwróciła się bardzo szybko.
|
|