|
forum.optyczne.pl
|
 |
Serwis sprzętu i usterki - Problem z aparatem CYfrowym Samsung ES90
samsung ES90 - Sro 28 Lis, 2012 Temat postu: Problem z aparatem CYfrowym Samsung ES90 Witam mam taki problem z Samsungiem ES90. Przy robieniu zdjec uzywajac lampy błyskowej np w ciemnym a czasem w jasnym miejscu zdjecie robi sie z plamkami jakimis oto zdjecia. http://pokazywarka.pl/k11h8j/ . A nie uzywajac lampy błyskowej to raczej wydaje mi sie ze jest wszystko okej, oto zdjecia http://pokazywarka.pl/4ehe5e/ . Byłem w sklepie którym kupowalem aparat to gosciu powiedzial ze matryca jest mokra, wydaje mi sie ze jest to głupota poniewaz robioc zdjecia bez lampy to nie widac plamek. Prosze o pomoc .Pozdrawiam
moronica - Sro 28 Lis, 2012
kurz i wilgoc w powietrzu potrafia dawac takie efekty, zwlaszcza gdy swiatla jest malo. to normalne
samsung ES90 - Czw 29 Lis, 2012
Czyli to zaden problem? Bo gosciu w sklepie ze to matryca, widac ze tylko stoi aby stac a nie zna sie na aparatach.
MC - Czw 29 Lis, 2012
Normalny efekt.
to w sumie w taka pogodnie nie warto robic zdjec bo bardzo brzydkie wychodza. I jeszcze jedno pytanie Bo wczoraj kolega niechcacy pociagna apararat a mon byl podloczony do laptona przez usb tam nic sie nie stalo ale potem gdy chcialem zobaczyc zdjecia oczywiscie po odlaczeniu to przewijajac guzikiem zacza sie zacinac zdjecie sie zatrzymywalo i migalo zielone swiatelko jakby cos ladowalo. probowalem wylaczajac i wyjmujac akumulator tego sie pozbyc ale nic nie dalo wiecie moze co mozna na to poradzic?
MC - Czw 29 Lis, 2012
Napisz jeszcze raz, tym razem używając znaków interpunkcyjnych.
W sumie w taka pogodę nie warto robić zdjęć, bo bardzo brzydkie wychodzą. I jeszcze jedno pytanie. Bo wczoraj kolega niechcący pociągną aparat a on był podłączony do laptopa przez usb, tam nic się nie stało, ale potem gdy chciałem zobaczyć zdjęcia ,oczywiście po odłączeniu przewodu. To przewijając guzikiem zaczą się zacinać, zdjęcie się zatrzymywało i migało ciągle zielone światełko , jakby coś ładowało. Próbowałem wyłączyć, wyjąć akumulator aby tego się pozbyć ale nic nie dało. Wiecie może co można na to poradzić?
moronica - Czw 29 Lis, 2012
teoretycznie jesli akurat nie mial miejsca przeplyw danych to nic sie nie powinno stac. sprobuj z inna karta bo jesli cos poszlo to wlasnie ona
Acha, czyli proponujesz zmienić po prostu kartę pamięci?
moronica - Czw 29 Lis, 2012
samsung ES90, tak w ciemno to ja wlasciwie nic nie proponuje, sugeruje jedynie sprobowac. mozesz rowniez zaczac od sformatowania juz posiadanej karty
Dobra. To spróbuję może pomoże dzięki za pomoc
mozer - Czw 29 Lis, 2012
A próbowałeś najpierw chociaż wyjąć tę kartę?
Tak tak już robiłem, nic nie dało. Ale się pokierowałem uwagą kolegi z góry możliwe że pomoże. Na razie jeszcze zdjęć nie porobiłem , ale wkrótce to sprawdzę.
komor - Czw 29 Lis, 2012
samsung ES90 napisał/a: | Ale się pokierowałem uwagą kolegi z góry |
Koleżanki.
Aaa sory no tak koleżanki
|
|