|
forum.optyczne.pl
|
 |
Filtry, konwertery i soczewki - EX1, korektor szesciokątny,adapter do filtrów
Laik_men - Czw 29 Lis, 2012 Temat postu: EX1, korektor szesciokątny,adapter do filtrów Jestem użytkownikiem samsunga EX1 ( od wczoraj), czy już na samym początku przygody z fotografią te elementy będą mi potrzebne:
http://allegro.pl/samsung...2809945118.html
tj. korektor szerokokątny i adapter do filtrów?.
hijax_pl - Czw 29 Lis, 2012
Laik_men napisał/a: | czy już na samym początku przygody z fotografią te elementy będą mi potrzebne: | Nie. Lepiej dokup baterie
Laik_men - Czw 29 Lis, 2012
hijax_pl napisał/a: | Nie. Lepiej dokup baterie |
Masz na myśli zapasową?, czy też ta z zestawu jest do kitu - SLB-11A i na niej nie pochodzi
Zapasową.
Ok.dzięki, czy da się orientacyjnie określić na ile zdjęć wystarcza taka dedykowana bateria?. Nie chodzi o aptekarską precyzję, -rząd wielkości?
Jest w instrukcji. I jest w miarę wiarygodna. To co nie jest wiarygodne to wskaźnik zużycia akumulatora na ekranie. To znaczy możesz widzieć, że jest jeszcze połowa akumulatora i po 5 zdjęciach się okaże, że już aparat nie robi zdjęć... Ot taka jego osobliwa cecha. Dlatego druga, zapasowy akumulator to dobry pomysł.
Znalazłem 240 zdjęć, ja tyle nie zrobię przez rok . Ale drugą baterię i tak kupię.
Do wskaźnika na ekranie trzeba się będzie przyzwyczaić .
nienietaktak - Sob 01 Gru, 2012
Laik_men napisał/a: | Znalazłem 240 zdjęć, ja tyle nie zrobię przez rok . |
Zrobisz przez trzy godziny
Laik_men - Sob 01 Gru, 2012
Ja przede wszystkim kupiłem EX1 do celów służbowych.... raczej nie pochłonie mnie fotografia z prostej przyczyny, wolny czas to u mnie towar niesamowicie deficytowy
Natomiast jak już coś robię to chcę, aby było dobrze. Przyznam, że trochę jestem zdziwiony, że taki sobie aparacik a tyle ustawień, funkcji itd... na teraz to mnie to trochę przeraża . Ale powoli się wgryzę.
|
|